Dimecres, 1 maig 2024
  • Dimecres, 1 maig 2024
La Bustia passejada patrimonial Abrera 7

Abrera fa una passejada patrimonial del Castell de Voltrera a Can Morral del Molí

Per 18 de gener de 2024 a les 7:00 0 327 Visites

Durant l’activitat, la família Morral ha explicat el cicle del vi i ha ofert un tast

L’Abrera feudal: del Castell de Voltrera a Can Morral del Molí’ ha estat la segona passejada patrimonial organitzada pel Servei Patrimoni Cultural i Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Abrera. S’ha celebrat el dissabte 13 de gener i ha comptat amb l’assistència d’una vintena de persones, exhaurint-se les entrades poques hores després de fer-se pública l’activitat.

La passejada ha començat al Castell de Voltrera amb la regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, i el tècnic municipal Gerard Bidegain. Aquest últim ha posat en context el segle XIV i XV a Catalunya i ha exposat la història d’un document que es conserva a l’Arxiu Històric Comarcal del Vallès Occidental de confirmació d’establiment de 1461 on se cita Antoni Morral, pagès de Can Morral del Molí, i Joana, senyora del castell de Voltrera.

La caminada ha travessat les vinyes de Can Morral, en un trajecte de poc més de dos quilòmetres, passant per algunes de les vinyes de la finca, com l’Amfiteatre o la Vinya del Xesc.

En la visita ha participat la família Morral, que actualment encara explota les terres i el mas. Xavier Morral ha exposat les diferents varietats de raïm i olivera que conreen, els mètodes que fan servir i els projectes de futur que tenen.

L’activitat ha acabat a l’era de Can Morral, on les vitivinicultores i pageses Mariona Morral i Maria Font han ofert un tast d’alguns dels vins més emblemàtics del celler. En acabar el tast, el grup ha retornat a peu al castell

 

IV Setmana de la Pedra Seca

La primera passejada patrimonial va ser el diumenge 3 de desembre, sota el nom ‘La pedra seca a Abrera: del Caramell al pou de glaç d’en Margarit’. Va consistir en una visita comentada amb inici a l’escultura de land art ‘Caramell’, feta amb la tècnica de la pedra seca fins al pou de glaç d’en Margarit, acompanyats de Víctor Mata Ventura, autor de ‘Caramell’ i Mestre en pedra seca responsable de les tasques de restauració del pou el 2021. L’activitat participativa va consistir en una demostració pràctica d’empouar gel al pou amb el públic assistent.

Fotografies: Passejada patrimonial ‘L’Abrera feudal: del Castell de Voltrera a Can Morral del Molí’ [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Cultura

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu equip, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. configuració de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies