Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024

Abrera incrementa un 20% el pressupost per a l’any 2018

Per 3 de gener de 2018 a les 20:00 0 833 Visites

L’Ajuntament d’Abrera ha aprovat inicialment el pressupost municipal 2018 per un valor d’un 18.3M€, un 20% superior al de l’any passat. La regidora d’Hisenda, Maite Novell, ha assenyalat que “l’Ajuntament té una economia forta i sanejada i no és necessari recórrer a l’endeutament. També ha destacat que els pressupostos 2018 presenten un increment important en inversions, un augment vinculat a la reactivació empresariali a l’augment dels impostos de construccions”.

Les inversions són destinades per a la remodelació del parc de Can Vilalba, la creació del parc annex a l’escola Josefina Ibáñez, el canvi de l’arbrat de diferents punts, la rehabilitació diverses vies públiques i remodelació dels vestidors de la piscina d’estiu, nous columbaris i nou mobiliari a la Biblioteca Municipal, al centre Obert i les biblioteques escolars. També es posarà una nova tanca exterior a l’Escola Bressol Món Petit i noves cortines separadores al Pavelló Esportiu Municipal, entre d’altres.

Els pressupostos 2018 són els primers a incloure un pressupost participatiu amb propostes de la ciutadania per un import d’uns 150.000€, segons fonts del govern.

El grup d’Alternativa d’Abrera, “considera que les incorporacions de les propostes al Pressupost 2018 i el compromís per fer-nos partícips de la seva implementació i execució, són motius suficients per donar el nostre vist-i-plau, raó per la qual hem votat favorablement la proposta”.

Valeri Mena, portaveu d’Abrera en Comú, ha assenyalat que “el 80% de les propostes del nostre grup no s’han incorporat, tot destacant que són aquelles prioritats que serveixen per construir un model de poble alternatiu al que es viu a Abrera des de fa més de 30 anys. També hi ha canvis que es valoren positivament com els pressupostos participatius”.

Pel regidor del PP, Julian d’Anton, “Una vegada escenificada l’actuació de circ per part de l’equip de Govern i pel portaveu d’Abrera en Comú (Podemos) només ha faltat quòrum en el públic perquè poguessin corejar el “Que se besen”. Una vergonya, més pendents de les observacions que fèiem, o no, els altres partits del consistori, que del mateix control a l’equip de govern. Quan el que vas a dir no millora el silenci… El que s’ha dit, una autèntica llàstima. Estaran preparant el camí i els desitjos dels seus liders de formar govern a nivell Generalitat”.

El pressupost municipal 2018 de l’Ajuntament d’Abrera s’aprovat amb els vots a favor de PSC, CIU, ERC i Ad’A, les abstencions d’Abrera en Comú-E i PP, i el vot en contra de Ciutadans (C’s).

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Abrera, Economia, Municipis, Notícies