Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
La Bustia Ficcions Abril Castillo La Merce Martorell

Abril Castillo, de Martorell, guanya el Premi del Baix Llobregat AMIC-Ficcions 2020

Per 19 de juny de 2020 a les 18:00 0 1125 Visites

Quatre grups de centres educatius de Sant Andreu, Olesa i Sant Esteve han resultat finalistes del concurs

L’alumna Abril Castillo Camacho, del Col·legi La Mercè de Martorell, ha guanyat el Premi Territorial del Baix Llobregat de la 12a edició d’AMIC-Ficcions, ‘L’aventura de crear històries’. Sota el pseudònim Athena i amb el relat titulat ‘LXXII’, la jove ha estat premiada amb uns auriculars sense fil.

El concurs AMIC-Ficcions és una iniciativa per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, de la qual La Bústia hi forma part, representa a més de 400 publicacions en paper i digitals arrelades arreu del territori.

Els finalistes i professors participants del concurs literari han seguit l’acte de lliurament de premis a través de la plataforma Instagram Live a causa de la crisi del coronavirus. En l’esdeveniment també s’ha fet un reconeixement al professorat, on Erola Luna, de l’Escola Daina Isard d’Olesa de Montserrat, ha quedat finalista.

Un total de 268 alumnes de 17 centres educatius del Baix Llobregat han participat en aquesta dotzena edició. D’aquests, 25 alumnes (14 relats) de secundària i batxillerat han arribat a la fase final, entre els més de 3.660 alumnes d’arreu de Catalunya que s’han presentat.

Entre els finalistes d’honor del Baix Llobregat hi formen part els grups ‘grisdònim’ i ‘Sir Jan’ de l’Escola Daina Isard d’Olesa, el grup ‘Duna Blanco‘ de l’IES Montserrat Colomer de Sant Esteve i el grup ‘SCILES’ de l’Institut Montserrat Roig Sant Andreu i l’Institut Milà i Fontanals de Barcelona.

Del total de les 172 històries finalistes, el Premi a la Millor Història AMIC-Ficcions 2020, guardonat amb un iPhone, ha caigut en mans del grup Larian, integrat per Laia Bosch Fontan i Arián Márquez Martínez, de l’Escola Sant Andreu – Manyanet de Barcelona, pel seu relat “La cova dels records”.

La Segona Millor Història ha estat per Alba Benjumea Forés del grup Ànònim(a), del Col·legi Vilagran de Salt, per l’obra “L’oblit”. I el Premi Especial Ciutat de Barcelona ha estat per Júlia Antich Climent de l’Escola Sant Andreu – Manyanet de Barcelona amb el seu relat “Silenci cridaner”.

El Premi Territorial d’Anoia per Xavier Canela Ortiz del Col·legi Mestral de Jorba amb el seu relat “Olor de sang, olor de cendra

El Premi Territorial del Penedès per Laia Xiao Planas Toro i Clàudia Freixedas Cusiné de l’IES Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès amb el seu relat “Decadència de supervivència

També han estat finalistes els següents grups:

  • Grup ainhoalaianora de l’IES Ribera Baixa d’El Prat de Llobregat
  • Grup 3aficcions7 del col·legi Sant Lluís de Pla i Amell (Manyanet) de Begues
  • Grup carladaliasofia de l’IES Ribera Baixa d’El Prat de Llobregat
  • Grup Rowian de l’IES Ítaca de Sant Boi de Llobregat
  • Grup alexoscarpol de l’IES Ribera Baixa d’El Prat de Llobregat
  • Grup ivettjoanalaila de l’IES Ribera Baixa d’El Prat de Llobregat
  • Grup Meritxell Paisano del Col·legi Mare de Déu del Carme d’El Prat de Llobregat
  • Grup Gàbia de lletres de Salesians Sant Vicenç dels Horts de Sant Vicenç Dels Horts
  • Grup 50% del Col·legi Sant Josep de Sant Boi de Llobregat

Per primera vegada els finalistes i professors han seguit l’acte de lliurament de premis a través d’Instagram Live a causa de la crisi del coronavirus.

L’esdeveniment, l’últim de tres actes que s’han organitzat – Illes Balears, País Valencià i Catalunya – ha comptat amb la participació especial d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat; Oriol Magrinyà, director de l’Editorial Barcino, un dels projectes de la Fundació Carulla; Mohamed El Amrani, periodista i fundador de l’Associació Cultural Xarxa de Convivència de Roses; Marta Vivet, guionista de la sèrie de ficció de TV3 “Les de l’hoquei”; M. Carme Rodríguez, vicepresidenta de l’AMIC i Josep Ritort, secretari general de l’AMIC.

Fotografia: L’alumna Abril Castillo s’ha endut el Premi Territorial del Baix Llobregat del concurs AMIC-Ficcions [Col·legi La Mercè]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: