Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia accio climatica

Acció Climàtica instal·la un punt de mesurament de la contaminació atmosfèrica a Sant Andreu

Per 8 de desembre de 2021 a les 12:00 0 795 Visites

La Generalitat estudia la composició de les partícules per tal de millorar la qualitat de l’aire

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha instal·lat a Sant Andreu un equip de mesurament automàtic de partícules. Fins ara ja són 41 els punts de mesurament repartits per tot Catalunya i que permet a la Generalitat vigilar els contaminants de forma manual.

El material suspès en l’aire és una barreja complexa de partícules sòlides i líquides formada per un conjunt de molècules de la mateixa substància o de diferents, que es classifiquen segons el seu diàmetre. Aquestes partícules provenen de fonts naturals i antropogèniques. Entre les fonts emissores vinculades a l’activitat humana destaquen el trànsit, les calefaccions, les indústries, la construcció, les pedreres o la foneria. Les partícules es poden emetre directament per una font o bé es poden generar a l’atmosfera com a resultat de la reacció de contaminants ja presents.

Des de fa anys, la Generalitat duu a terme diferents estudis amb l’objectiu d’ampliar el coneixement de la composició d’aquestes partícules per tal de millorar la qualitat de l’aire i poder elaborar polítiques més eficients en aquesta matèria.

Les dades es poden consultar al web ‘Vols saber què respires?‘, a l’aplicació de mòbil Aire.Cat i al portal de ‘Dades obertes’.

Fotografia: una de les estacions de la Xarxa de Vigilància i Precisió de la Contaminació Atmosfèrica [Acció Climàtica]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: