Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bustia granja criptomonedes fotos mossos nau Sant Esteve

Actualització d’imatges: Un detingut per una granja il·legal de criptomonedes i un incendi, els últims successos a Sant Esteve

Per 3 de febrer de 2023 a les 13:31 0 621 Visites

L’home responsable de l’activitat està acusat per un delicte per defraudació del fluid elèctric

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat aquest dimecres 1 de febrer una granja de minat de criptomonedes en una nau de Sant Esteve situada al carrer de Joan Oró. En l’operació s’han intervingut 380 equips informàtics i s’ha detingut un home d’origen xinès com a responsable per un delicte per defraudació del fluid elèctric, ja que no pagava la factura de la llum que ascendia a uns 300.000 euros.

Els agents van sospitar d’una activitat il·legal quan van sentir sorolls en una nau que en teoria havia d’estar buida. En un principi van pensar que es tractava d’una plantació de marihuana, però després d’entrar a la instal·lació van veure que es tractava d’una altra activitat.

Tot i que les granges de criptomonedesno estan prohibides, es converteixen en il·legals un cop es manipula la llum per minar les monedes digitals sense pagar el cost de l’electricitat que aquesta activitat comporta. Per aquest motiu, el detingut, que té antecedents, està pendent que passi a disposició judicial.

D’altra banda, també a Sant Esteve s’ha registrat el mateix dimecres un incendi a la part exterior d’una nau industrial. Els Bombers han rebut l’avís a les 18.01h i s’han dirigit fins al lloc, al carrer de les Masies, on cremava un contenidor que emmagatzemava paper de compactadora. El foc no ha afectat l’empresa i han treballat amb cinc dotacions fins a les 20.10h per apagar els punts calents i remullar per evitar que tornés a encendre’s. Cap persona ha resultat ferida.

La Bustia incendi Sant Esteve

Fotografies: Instal·lació de la granja de criptomonedes i l’extinció de l’incendi a Sant Esteve [Bombers]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: