Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bustia riu Llobregat Olesa Abrera

S’aixeca l’emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat

Per 9 de maig de 2024 a les 18:00 0 418 Visites

Es preveu que els municipis que formen part d’aquest tornin a l’escenari d’excepcionalitat dilluns

La Comissió Interdepartamental de Sequera ha acordat aquest dimarts 7 de maig aixecar la fase d’emergència per sequera en l’àmbit Ter-Llobregat, arran de la recuperació de les reserves per les pluges de les darreres setmanes.

Actualment, els embassament d’aquest àmbit estan al 24,8% de la seva capacitat, amb 154 hectòmetres cúbics. La previsió és que el canvi d’escenari d’emergència a excepcionalitat sigui efectiu dilluns, quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat.

Les mesures afectaven a prop de 6 milions de persones. D’aquesta manera, 202 municipis catalans de 14 comarques que depenen d’aquest sistema, entre els quals els 10 municipis de difusió de La Bústia, baixen de l’escenari d’emergència al d’excepcionalitat per sequera.

Tornar a aquesta fase suposa tenir les mateixes restriccions que a l’estiu passat. La més destacada és que la dotació d’aigua per habitant i dia passarà a ser de 230 litres i no de 200 com era en l’escenari d’emergència.

A més, les piscines del sistema Ter-Llobregat no cal que es declarin refugis climàtics per poder obrir aquest estiu.

Fotografia: El riu Llobregat al seu pas per Olesa i Abrera des de la B-40 després de les últimes pluges de finals d’abril [ANDA]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: