Dimecres, 22 maig 2024
  • Dimecres, 22 maig 2024
La Bustia signatura conveni Mercat Martorell 1

Ajuntament i paradistes signen un acord abans d’iniciar les obres de reforma i ampliació del Mercat de Martorell

Per 12 d'abril de 2024 a les 7:00 0 335 Visites

Actualment, l’equipament acull 17 comerços de proximitat oberts, dels quals 4 tancaran per jubilació, 3 marxaran i 10 continuaran en el futur equipament

L’Ajuntament de Martorell i l’Associació de Comerciants del Mercat de les Bòbiles han signat un acord de col·laboració pel nou projecte de reforma i ampliació del Mercat Municipal i del nou Espai Les Bòbiles. Es tracta d’un conveni que estableix un protocol amb “l’objectiu de facilitar la convivència i establir les actuacions a dur a terme relacionades amb la reforma i ampliació del mercat municipal i la implementació dels nous espais de l’equipament”.

A través d’aquest protocol, es crearà una comissió de seguiment, constituïda per dos representants de l’Ajuntament i dos representants de l’associació per actuar de forma acordada i coordinada en tot el procés i mantenir una bona comunicació entre les dues parts.

L’acord l’han signat aquest dijous al matí la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Rosa Cadenas, i el president de l’Associació de Comercials del Mercat de Les Bòbiles, David Serrano.

Cadenas explica que el protocol “posa sobre el paper la feina feta des de fa molt de temps per fer realitat aquest projecte, on el Mercat serà el nou eix comercial de futur”. Assegura que serà “un projecte molt innovador que unificarà i centralitzarà la zona comercial més important, a la rambla de Les Bòbiles. Un mercat amb les parades de producte tradicional i alimentari, que donarà un impuls a la restauració. La reforma farà evolucionar el Mercat i que sigui de quarta generació, on comprar i degustar, on la compra sigui una experiència lúdica, gastronòmica i familiar”.

Cadenas ha reiterat que hauran de “tancar dos mesos durant el període d’estiu, que és quan la majoria de paradistes fan vacances, per poder fer les obres del mercat provisional”.

Per la seva banda, Serrano ha valorat positivament l’acord “per treballar conjuntament el projecte, que ens permetrà modernitzar-nos i tenir un mercat de quarta generació que podrà funcionar molt bé. Espero que es compleixin els terminis els mesos de juliol i agost. Treballarem per tenir el menor impacte possible”.

Yolanda Patzic, paradista de Peix i Marisc Patzic i Garcia, ha dit que durant els dos mesos de tancament “intentaré mantenir la meva clientela, a través del grup de WhatsApp que ja vaig posar en marxa durant la pandèmia per servir a domicili. Al grup hi posarem tots els clients i continuarem treballant des d’una altra peixateria, des de la que farem el repartiment”.

Actualment, l’equipament compta amb 27 parades que corresponen a 17 comerços oberts, dels quals 4 tancaran per jubilació, 3 marxaran a altres locals a peu de carrer i 10 han manifestat la seva continuïtat en el futur equipament, segons dades municipals.

L’Ajuntament de Martorell ha plantejat una remodelació integral del mercat amb la finalitat d’atraure noves activitats i públics, generant experiències paral·leles de compra. D’aquesta manera, es convertirà en un motor de desenvolupament social, econòmic, urbà i sostenible.

Una de les prioritats és que el Mercat es converteixi en un nou espai de centralitat i de convivència integrat amb l’entorn, que incorpori una oferta comercial adequada a un mercat municipal de nova generació, amb zones de restauració, superfícies d’alimentació i un entorn verd. També es millorarà l’accessibilitat a peu per als vianants i tindrà més aparcaments.

 

Aprovats inicialment l’estudi de viabilitat i l’avantprojecte del nou Mercat Municipal de Martorell.

Movem Martorell recull signatures i preveu més accions per evitar el tancament forçós del Mercat.

Aprovats inicialment l’estudi de viabilitat i l’avantprojecte del nou Mercat Municipal de Martorell.

La presidenta de la Diputació de Barcelona visita Martorell i Olesa.

Fotografies: Signatura de l’acord entre l’Ajuntament de Martorell i l’Associació de Comerciants del Mercat de les Bòbiles i algunes paradistes [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Economia, Martorell