Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia Martorell desaparegut Alfred Mauri (3)

Alfred Mauri presenta el llibre ‘Martorell desaparegut’

Per 10 d'abril de 2023 a les 7:00 0 488 Visites

A través de 164 imatges, l’obra fa un recorregut històric i geogràfic pel municipi

Alfred Mauri, arqueòleg, historiador i vicepresident del Centre d’Estudis Martorellencs (CEM), ha presentat el seu llibre ‘Martorell desaparegut’ el dijous 30 de març a la sala d’actes de la Biblioteca Francesc Pujols. A l’acte han estat presents Andrés Martínez, membre del CEM; Roser Arís, representant de l’editorial del llibre, Efadós; i Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni.

A partir de 164 imatges, l’obra proposa un recorregut històric i geogràfic pels darrers 160 anys del municipi. Des del seu origen medieval com a lloc de mercat amb una economia agrària principalment vinícola fins a l’expansió urbana i l‘economia industrial i de serveis actual.

Mauri ha explicat que “el llibre està enfocat, tenint en compte que Martorell és un nucli de comunicacions, en fer un recorregut com si fóssim viatgers que, en diferents èpoques i amb diferents mitjans de transports, arribéssim a la ciutat. Ens plantegem què és el que veuríem, a partir de les fotografies, en els camins arribant a Martorell, i també fem un recorregut pels carrers de la ciutat”.

El llibre forma part de la col·lecció ‘Catalunya desapareguda’ de l’editorial Efadós, que fa un recull d’imatges de diferents localitats catalanes. L’autor de ‘Martorell desaparegut’ ha comentat que “des del Centre d’Estudis Martorellencs és un tema que ja s’havia treballat amb aquesta editorial amb el llibre l’‘Abans’ i sempre havia quedat pendent fer una altra publicació per recuperar més imatges”.

El llibre es pot adquirir a les llibreries i a través de la pàgina web de l’editorial Efadós.

 

Sobre l’autor

Alfred Mauri va néixer a Santa Coloma de Gramenet el 1955. Va ser veí de Martorell fins el 1981 i viu a Gelida des del mateix any. És doctor en Història Medieval per la UB i vicepresident del Centre d’Estudis Martorellencs.

Ha estat el primer arxiver i cap de l’Arxiu Municipal de Martorell (1981-2002). I a l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents de la UAB, professor i coordinador de titulació (2002-2017) i director (2017-2018).

Dirigeix les excavacions dels jaciments del monestir de Sant Genís de Rocafort i de la parròquia de Santa Margarida. És soci i ha estat membre de la junta de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida. A més de publicacions i escrits, és autor dels llibres ‘Martorell: 975 anys’ i ‘El Castellvell de Rosanes’.

Fotografies: Presentació del llibre ‘Martorell desaparegut’ [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Gelida, Martorell