Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia foto grup mitjans 25 anys AMIC Sant Cugat 2022

L’AMIC celebra l’assemblea i posa en valor els mitjans de proximitat en el seu 25è aniversari

Per 17 de juliol de 2022 a les 7:00 0 533 Visites

‘Mitjans de proximitat, periodisme d’alta fidelitat’ és el lema i el compromís dels mitjans locals i comarcals associats a l’entitat com La Bústia

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) compleix 25 anys i es converteix en l’entitat amb el col·lectiu més gran i divers de mitjans de proximitat als territoris de parla catalana, amb 508 capçaleres associades entre mitjans digitals i en paper, entre els quals es troba La Bústia i labustia.cat.

Una de les novetats més destacades d’enguany és el llançament de la campanya ‘Mitjans de proximitat, periodisme d’alta fidelitat’ amb motiu del 25è aniversari de l’AMIC. La campanya se centra en la fidelitat, la proximitat i el compromís amb el bon periodisme que és el que representen els mitjans de proximitat locals i comarcals per a la seva comunitat de lectors. Es pot veure i escoltar a TV3, Catalunya Ràdio i RAC 1 amb les veus dels actors Jordi Boixaderas i Sílvia Bel, i a les capçaleres que conformen l’associació.

També s’ha estrenat la revista ’25 anys d’alta fidelitat. Estem preparats pel futur’, la nova pàgina web www.amic.media i el nou club de fidelització tutoritzat per Pepe Cerezo.

D’altra banda, dues-centes persones han assistit a la 25a l’assemblea de l’AMIC que s’ha celebrat al Teatre Auditori Sant Cugat, el divendres 8 de juliol, on ha assistit La Bústia. L’Associació ha fet balanç del darrer any, ha explicat els nous objectius i ha obert un debat sobre els reptes de futur en la mateixa ciutat on va néixer el 1997.

La junta ha presentat la memòria d’activitats de l’entitat, els serveis que ofereix l’AMIC i els resultats de l’any 2021, que ha superat els 2.500.000 euros i el nombre d’associats, que ha arribat als 508 mitjans, dels quals 186 són en paper i 322 digitals. Aquestes xifres no han deixat de créixer des del 2014. Amb l’afegit que, del total de mitjans, 301 estan auditats per OJD, PGD o OJDinteractiva, entre ells La Bústia en paper i digital.

El president de l’AMIC, Ramon Grau, ha destacat que “l’AMIC és un referent en tot l’espai comunicatiu català. Som una entitat que facilita la vida als mitjans associats en aquests moments tan complicats, donem resposta a les seves necessitats i fem valdre la premsa de proximitat davant de la societat”.

Pel que fa als objectius de treball del pròxim any, Grau ha explicat que l’aposta de l’AMIC és “per més innovació i recerca, on destaca el projecte ‘La Masia del Nou talent’ on se seleccionaran joves emprenedors en l’àmbit de la comunicació digital en les diverses plataformes per formar-los en el que és la premsa de proximitat i becar-los perquè treballin en un dels nostres mitjans”.

Un cop finalitzada l’assemblea, l’AMIC ha commemorat els seus 25 anys en un dinar amb els mitjans, editors i periodistes, així com convidats i autoritats, entre els quals destaca la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla. Durant la vetllada, han rebut un reconeixement els socis fundadors, amb pastís inclòs, i els mitjans amb aniversaris rellevants.

 

 

 

Fotografies i vídeos: L’assemblea, els assistents, el pastís d’aniversari amb els fundadors de l’AMIC i els convidats en la celebració dels 25 anys de l’entitat a Sant Cugat / Campanya ‘Mitjans de proximitat, periodisme d’alta fidelitat’ [AMIC]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: