Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia AMIC Directes

AMIC engega un concurs de creació de contingut audiovisual en català

Per 16 d'agost de 2022 a les 7:00 0 396 Visites

Poden participar-hi alumnes de 2n d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà

L’Associació de Mitjans i d’Informació i Comunicació ha engegat AMIC Directes, un concurs de joves creadors de contingut audiovisual en català. Està adreçat a alumnes de 2n d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i començarà al setembre. Al desembre un jurat especialitzat farà la selecció.

El concurs proposa crear un contingut audiovisual a través d’una plataforma i d’una durada mínima de 20 minuts. Hi ha dues categories de participació: territori i esports.

Durant la presentació, celebrada a finals de juliol al Col·legi de Periodistes de Catalunya, la masquefina Carme Junyent, professora de Lingüística de la C i presidenta del consell lingüístic assessor del Govern, ha destacat que l’objectiu d’AMIC Directes és “rehabilitar la llengua catalana de la forma més atractiva pels joves, ja que en definitiva són el futur”.

Per la seva banda, Gal·la Martí, filòloga i creadora de continguts audiovisuals a les xarxes socials, ha comentat que el concurs “és molt interessant perquè ajudarà als joves a tenir referents en la seva llengua”.

Per últim, Laia Nerín, streamer de videojocs en català a Twitch, ha explicat que el concurs “contribuirà a normalitzar que el jovent pugui tenir un abast de contingut en català”.

Fotografia: Presentació d’AMIC Directes al Col·legi de Periodistes de Catalunya [AMIC]

Print Friendly, PDF & Email