Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia desnonament Esparreguera (2)

Aturen el desnonament d’una família amb quatre fills en l’últim moment a Esparreguera

Per 21 de setembre de 2020 a les 20:30 0 3588 Visites

Membres de les PAH li han donat suport i la parella té tres mesos per negociar un lloguer social amb Divarian

Aquest dilluns entre les 9 i les 10 del matí, una seixantena de persones s’ha concentrat al carrer Santiago Rossinyol de Can Rial d’Esparreguera per donar suport a una família que estava pendent si s’executava o es paralitzava el desnonament. Aquest estava previst pel mateix matí a les 10. Finalment, l’advocat de la família ha comunicat que el jutge havia suspès el desnonament.

La PAH de Sant Boi havia mantingut la convocatòria tot i que l’alcalde Eduard Rivas havia dit a través de les xarxes socials que havien confirmat a l’Ajuntament que s’havia suspès el desdonament. A la concentració han participat activistes d’aquesta plataforma d’afectats per la hipoteca i d’altres com la PAH del Baix Llobregat Nord, així com veïns, amics i familiars.

El Jesús viu, juntament amb la seva dona Vanesa i els seus quatre fills en una casa, de 110m2 i 3 habitacions, construïda en un terreny que va comprar l’any 2007. Ell mateix es va encarregar de fer-la, ja que tenia una empresa de construcció. El malson de la família va començar al cap de pocs anys, quan va esclatar la crisi de 2008, es van quedar sense feina i després el salari no els arribava per fer front al pagament de la hipoteca.

En declaracions a La Bústia, el Jesús ha explicat que durant aquests anys “la casa la tenia el BBVA perquè teníem la hipoteca amb ells. En aquest temps he intentat negociar amb un lloguer social que mai han acceptat perquè deien que la casa era un bé de luxe”.

L’afectat, tot i negociar el lloguer, mai s’ha negat a pagar, però fa menys d’un any BBVA va vendre la casa a la societat Divarian: “Si BBVA no tenia pietat, aquest fons voltor menys. Han vingut directament a desnonar-nos tot i haver estat en contacte amb ells demanant negociar. He continuat demanant el lloguer social i no he rebut mai resposta”.

A la família els quedava pagar la hipoteca sencera, uns 100.000 euros, perquè únicament havia pagat els interessos: “Divarian té la meva casa però jo a ells no els hi dec res, el deute econòmic és amb BBVA, però tampoc sé de quant és”.

El desnonament l’han pogut aturar després de dues setmanes lluitant a contrarellotge. La secretària judicial del Jutjat número 7 de Martorell els va assegurar que “no l’aturaria de cap manera, encara que enviés tots els papers i recursos possibles”, explica el Jesús, qui va intentar fer-la entrar en raó i va aconseguir una reunió amb totes les parts.

En aquesta trobada, els advocats de Divarian es van comprometre a estudiar la seva situació i intentar oferir el lloguer de la casa. No obstant això, el Jesús explica que va ser fa dues setmanes i no els van donar resposta fins aquest dijous: “Ens van enganyar perquè ens han tingut dues setmanes parats perquè no poguéssim fer res. Tenint en compte que el desnonament era aquest dilluns, va ser divendres quan Divarian ens va dir que l’havien aturat de forma verbal, el que significava que no estava paralitzat 100% perquè encara havia d’arribar per escrit al jutjat”.

Una alegria continguda

Finalment, l’escrit ha arribat aquest dilluns a les 9.30 del matí, però el malson no acaba aquí: “Ara ens donen 3 mesos, fins el 21 de desembre, per intentar lluitar perquè ens donin el lloguer social. No ens queda una altra alternativa. Hem de negociar amb Divarian amb l’objectiu de recuperar la nostra casa”.

Durant aquestes setmanes la parella ha passat molts nervis: “La meva dona ho ha passat una mica pitjor, jo fa anys que formo part de la plataforma i he estat en molts desnonaments i accions. No és el mateix que viure-ho tu mateix, però d’alguna manera sé com funciona tot”.

Després d’aconseguir aturar el desnonament jurídicament, la família respira tranquil·la durant uns mesos, però com diu el jesús “ara estem contents, però és una alegria continguda”.

Fotografia i vídeo: Concentració de gent aquest dilluns al matí davant la casa de la família afectada [PAH Sant Boi]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Societat