Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia inauguracio centre assistencial Sagrat Cor Martorell (3)

Balcells inaugura un nou edifici destinat a la salut mental al Sagrat Cor de Martorell

Per 6 de setembre de 2023 a les 17:00 0 535 Visites

El nou edifici assistencial ja ha engegat la seva activitat i per a la seva construcció s’hi ha destinat 15 milions d’euros

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha inaugurat aquest dimecres el nou edifici assistencial de l’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries a Martorell. A l’acte també han estat presents el director gerent del centre, Jesús Ezquerra; la superiora de l’Hospital Sagrat Cor, Isabel Blázquez; representants de Germanes Hospitalàries Espanya, Alberto Martín de la Mata i José Antonio Larraz; l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa; la regidora d’Ensenyament i Salut, Soldedad Rosende; i el primer Tinent d’Alcalde Lluís Amat.

En la seva construcció s’han invertit 15 milions d’euros a partir de recursos propis de l’Hospital. El centre va iniciar l’activitat fa uns mesos i acull pacients de salut mental i atenció intermèdia amb dues unitats d’atenció psicosocial de l’àrea de rehabilitació.

En la inauguració, Balcells ha destacat “el compromís de la Generalitat que la salut mental tingui una millor atenció de la que ha tingut fins ara. La salut mental ha anat en augment i també el malestar emocional dels professionals. Hi ha una salut mental pitjor que s’ha d’abordar des del sistema”.

Fonollosa ha comentat que “és un dia important perquè s’ha donat compliment a la primera fase d’un pla director d’obres de la congregació del Sagrat Cor, fent que s’inauguri un edifici assistencial de primer ordre”.

Ezquerra ha dit que “aquest nou edifici, amb el seu disseny polivalent, està preparat per donar resposta a futures necessitats del territori en l’àmbit de la salut mental o de l’atenció intermèdia”.

Blázquez ha destacat que “la col·laboració amb el Sistema Públic de Salut i Social forma part del nostre ADN i ens permet, d’una banda, donar resposta a les noves necessitats d’atenció en l’àmbit de la salut mental, i d’una altra que el mateix Sistema Públic es beneficiï de l’experiència i els recursos especialitzats oferts per la Institució”.

 

Sobre l’equipament

L’equipament consta de quatre plantes, amb una superfície total de 8.000 m2, i acull dues unitats d’atenció psicosocial de l’àrea de rehabilitació de llarga estada de salut mental amb una capacitat de 30 llits cadascuna. També integra l’Equip de Valoració Integral Ambulatòria de trastorns cognitius, el Programa d’Atenció Domiciliària i els serveis de Farmàcia Hospitalària, així com espai de suport administratiu i de docència.

El disseny de l’edifici posa el focus en la sostenibilitat i a dignificar els espais per a una millor atenció de les persones. Busca el màxim aprofitament del sol, la millor vista i la màxima privacitat per als espais de les habitacions i de les sales comunes, això com una bona ubicació per al pati de la planta baixa.

Actualment, el centre es troba immers en un procés de reconversió de les unitats de llarga estada de salut mental, el que implica un canvi i una potenciació dels serveis comunitaris amb l’objectiu d’evitar els ingressos de llarga durada.

Fotografies: Inauguració del nou edifici assistencial al Sagrat Cor de Martorell [Aj / Generalitat]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Societat