Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
La Bustia brot coronavirus institut Dan

Brot de coronavirus en un institut d’Olesa

Per 12 de febrer de 2021 a les 7:00 0 2621 Visites

S’han confinat una quinzena de grups escolars i ja està en marxa el protocol

Un brot de positius per covid-19 ha obligat a confinar 15 grups de l’institut Daniel Blanxart d’Olesa. De seguida que es va detectar, el centre va seguir el protocol establert pel departament d’Educació i les directrius del Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (SUVEC).

D’aquesta manera, tots els alumnes i el professorat que va estar en contacte amb els positius s’han fet les proves PCR i des del CAP Olesa s’està fent el seguiment de l’evolució dels casos i dels resultats dels tests.

El director de l’institut, Xavier Favà, ha explicat que el curs més afectat és segon d’ESO i ha assegurat que “en cap cas, el brot s’ha generat a dins el centre”, ha apuntat que els alumnes han admès haver tingut trobades durant el cap de setmana. “Els centres educatius som llocs segurs, seguim un protocol estricte per evitar contagis”, ha afegit.

Per la seva banda, la regidora de Salut Pública, Ada Agut, ha explicat que de tots els casos positius “es farà, com és habitual, el corresponent rastreig de contactes, per tal que el CAP pugui fer seguiment del brot i que pugui quedar controlat”.

Paral·lelament al confinament dels grups i les proves PCR, també s’està fent una neteja i desinfecció del centre amb una empresa especialitzada. Aquest espai havia de ser un centre de votació, però com a mesura de precaució s’ha decidit canviar-lo. En comptes de ser al gimnàs, hi haurà habilitades dues aules-taller a un mòdul separat de l’edifici principal per a les meses electorals.

Fotografia: Un treballador realitzant tasques de desinfecció a l’institut Daniel Blanxart d’Olesa [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: