Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
Martorell - La Bustia - hospital

Calma tensa a l’àrea sanitària i a l’Hospital de Martorell

Per 19 de juliol de 2020 a les 9:00 0 7171 Visites

De moment no s’ha detectat cap rebrot a la zona, només s’han diagnosticat 4 casos nous en 24 hores, però Sant Andreu comença a ajornar actes programats

Les dades de contagis als 10 municipis de difusió de La Bústia en les últimes 24 hores són d’un total de 4 nous casos positius confirmats de covid-19 a través d’una prova PCR, que s’han d’afegir 136 sospitosos.

Pel que fa a l’Hospital comarcal de Martorell, aquest dissabte hi ha 4 persones diagnosticades de covid-19 ingressades. Per poblacions, 1 és de Martorell, 1 de Sant Andreu, 1 de Sant Esteve i 1 de Collbató.

També hi ha 8 persones aïllades que estan pendents del resultat de la prova diagnòstica. Des de fa molts dies que no hi ha cap mort a l’Hospital, l’últim va ser l’1 de juliol, a més del doctor Mario Rafael Chalco, el 8 de juliol a l’Hospital de Bellvitge.

Unes dades oficials que confirmen que de moment no hi ha rebrots a la nostra ABS, com a altres punts de Catalunya.

De casos positius de covid-19 i sospitosos, per municipis, s’han detectat:

Martorell, 2 casos positius nous confirmats i 14 nous sospitosos. L’alcalde martorellenc informa que hi ha 34 persones confinades al seu domicili. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 356 i una mitjana de 2,2 casos diaris nous des del 25 d’abril. El total de sospitosos acumulats és de 1.741, una mitjana de 16,8 sospitosos al dia.

Sant Andreu, 1 cas nou i 36 sospitosos. L’Ajuntament informa que en els últims 15 dies s’han diagnosticat 9 casos positius i 250 casos sospitosos.
Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 243 i una mitjana d’1,3 casos diaris nous des del 25 d’abril. El total de sospitosos acumulats és de 1.596, una mitjana de 16,7 sospitosos al dia.

Olesa, cap nou cas positiu i 58 nous sospitosos. L’Ajuntament informa que 6 persones han donat positiu de les 300 proves PCR que ha realitzat el CAP d’Olesa des de l’11 de maig al 8 de juliol. Dels 6 positius, 2 es van detectar entre el 12 i el 13 de maig i 4 a finals del mes de juny. Totes estan al domicili i tenen bon estat de salut. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 207 i una mitjana de 0,6 casos diaris nous des del 25 d’abril. El total de sospitosos acumulats és de 1.583, una mitjana de 15,9 sospitosos al dia.

Esparreguera, cap cas nou positiu i 10 sospitosos nous. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 141 i una mitjana de 0,7 casos diaris nous des del 25 d’abril. El total de sospitosos acumulats és de 1.236, una mitjana de 12,9 sospitosos al dia.

Abrera, cap cas nou positiu i 8 sospitosos nous. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 128 i una mitjana de 0,8 casos diaris nous des del 25 d’abril. El total de sospitosos acumulats és de 698, una mitjana de 7,1 sospitosos al dia.

Sant Esteve, cap cas nou positiu i 5 sospitosos nous. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 116 i una mitjana de 0,6 casos diaris nous des del 25 d’abril. El total de sospitosos acumulats és de 503, una mitjana de 4,7 sospitosos al dia.

Collbató, cap cas nou positiu i 1 sospitós nou. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 27 i una mitjana de 0,08 casos diaris nous des del 25 d’abril. El total de sospitosos acumulats és de 291, una mitjana de 2,9 sospitosos al dia.

Castellví, 1 nou positiu i cap sospitós nou. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 14 i una mitjana de 0,06 casos diaris nous des del 25 d’abril. El total de sospitosos acumulats és de 165, una mitjana d’1,8 sospitosos al dia.

Gelida, cap nou positiu i 2 nous sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 51 i una mitjana de 0,3 casos diaris nous des del 25 d’abril. El total de sospitosos acumulats és de 403, una mitjana de 4 sospitosos al dia.

Masquefa, cap nou positiu i 1 sospitós nou. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 45 i una mitjana de 0,2 casos diaris nous des del 25 d’abril. El total de sospitosos acumulats és de 479, una mitjana de 4,8 sospitosos al dia.

Després dels rebrots de les últimes hores en altres zones de Catalunya, alguns alcaldes han enviat missatges a través dels canals municipals.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, explica que “hem d’estar preparats i alerta en tot moment, perquè això no s’ha acabat. Potser haurem de prendre mesures en els propers dies que fa un mes, per l’evolució positiva de l’epidèmia que portàvem, no ens ho haguéssim ni imaginat. L’evolució dels rebrots actius a Barcelona i la primera corona metropolitana marcarà les mesures a prendre els pròxims dies”.

També remarca que “la Policia Local vigila, controla i, també, sanciona a aquells que no respecten les normes de seguretat i convivència. Ara bé, si no apliquem a aquesta epidèmia una responsabilitat social derivada d’una consciència col·lectiva que ens faci respectar les mínimes mesures de seguretat establertes, no anirem bé”. I ha afegit que “ens hi juguem molt. No podem baixar la guàrdia”.

Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu, explica que “hem d’evitar la relaxació de la població davant d’un enemic que avança sense aturador amb la finalitat d’evitar haver de prendre mesures més dràstiques”. També destaca que “la responsabilitat de tots i de totes, dels ciutadans, dels comerciants, dels restauradors, és fonamental per poder fer front a la situació amb garanties”.

Com a mesura de contenció l’Ajuntament de Sant Andreu ha ajornat els actes públics convocats a espais públics i als que estava prevista una gran afluència de gent. Els dos primers són per una banda un concert, i de l’altra l’acte de record a les persones que han perdut la vida durant la pandèmia, que estava prevista el 25 de juliol.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ressalta que “el govern de la Generalitat ha aprovat noves mesures per frenar la propagació de la covid-19 que no afecten pel moment a Esparreguera on no hi ha augment de casos. Això, però, no vol dir que ens relaxem. Frenar el virus depèn de tots i totes”. I ha recordat les mesures essencials per evitar contagis: “distància física, rentat de mans i mascareta!”

Jesús Naharro, alcalde d’Abrera, destaca que “és molt important no relaxar-se” i “s’ha de continuar sent exigents amb les mesures de prevenció, higièniques i de distància social”. També que “seguim en tot moment les recomanacions i els plans específics que ens fa arribar la Generalitat, i que nosaltres posem a l’abast de la ciutadania. És cosa nostra que els nostres espais públics estiguin ben condicionats i treballats, però la gent ha de tenir comportaments responsables i rigorosos amb les mesures que ens recomanen”.

L’alcalde de Collbató, Miquel Solà, ha dit que “les noves mesures afecten Barcelona i alguns municipis propers. Però no abaixem la guàrdia a Collbató. Distància, mascareta, higiene i eviteu riscos innecessaris”.

En general, els Ajuntaments recorden les mesures de seguretat i d’higiene com l’ús obligatori de la mascareta, la distància física i el rentat de mans, i remarquen que l’actitud individual té efectes sobre la comunitat. Demanen prudència, responsabilitat i que respectin les normes i les recomanacions.

* Els casos confirmats per elaborar aquesta informació s’han extret a partir de dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) que ha publicat el divendres 17 i dissabte 18 de juliol a les 20h, de l’Hospital del 18 de juliol a les 22h i de fonts pròpies contrastades.

* Es donen casos sospitosos a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica (PCR o test ràpid) amb resultat positiu.

Fotografia: L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell té 4 pacients ingressats per covid-19 a més de 8 persones aïllades que estan pendents del resultat de la prova diagnòstica, aquest dissabte a la nit [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: