Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024

Caminar 100 kilòmetres en la lluita contra la pobresa

Per 13 de febrer de 2019 a les 18:00 0 928 Visites

El repte tindrà lloc a la Trailwalker de Girona el 6 i 7 d’abril i han de recaptar 1.500 euros en donatius

Un grup format per sis sesrovirencs, amb el nom de DeCabrisCreisi tenen la intenció de participar en la Trailwalker de Girona, una cursa que serveix per recaptar fons per als projectes d’Oxfam Intermón contra la pobresa. Per a aconseguir-ho, primer, han de recaptar 1.500 euros en donatius abans del dia de la prova, que tindrà lloc els dies 6 i 7 d’abril. Els aspirants sesrovirencs a assolir el repte són Isabel Vallés, Jaume Canal, Katherin Restrepo i Juan Francisco López, que caminaran plegats, i per Angie Muñoz i Miguel Martínez, que seran l’equip de suport logístic.

Per a recaptar fons per a aquesta iniciativa solidària i sumar els 1.500 euros necessaris per a participar en la prova, han posat a la venda una samarreta amb el lema Pon tu granito. A més ja han obtingut el suport d’una desena de comerciants de Sant Esteve. S’ha obert una línia d’aportacions a través del web Trailwalker i per SMS amb el text TW G132 al número 28018. El cost del missatge és de 1,2 euros i la donació va integra a Oxfam Intermón.

La Trailwalker se celebra actualment a 11 països del món. A l’Estat espanyol s’organitza des del 2011. Els 100 km de la Trailwalker de Girona passen per la Via Verda, que va d’Olot a Sant Feliu de Guíxols. La marxa es pot fer caminant o corrent, però un dels seus requisits és que els quatre participants han de començar i acabar la prova junts, ja que no es tracta d’una prova de relleus. Cada grup es completa amb un equip de suport logístic de dues persones.

Participar en la Traiwalker de Girona implica formar part del moviment global d’Oxfam Intermón contra la pobresa i la injustícia. Amb els fons recaptats aquesta ONG realitza, entre d’altres, projectes per garantir l’accés a l’aigua potable. Cada any moren 1,5 milions d’infants per malalties relacionades amb la manca d’accés i amb la mala qualitat de l’aigua. Amb 1.500 euros, la quantitat mínima que els equips es comprometen a reunir, Ofxam pot fer formació sobre higiene a quatre comunitats i amb 2.000 euros poden proporcionar una bomba per extreure aigua a cinc comunitats.

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Esports