Dilluns, 24 juny 2024
  • Dilluns, 24 juny 2024

Capreolus enregistra per primera vegada la llúdriga a Olesa

Per 19 d'abril de 2021 a les 7:00 0 3582 Visites

Aquesta troballa serveix com a indicador de la bona qualitat del riu

El grup Capreolus (Grup de Recerca i Natura d’Olesa) ha confirmat la presència de diversos exemplars de llúdriga a la riba olesana del riu Llobregat. Ho ha fet després d’enregistrar imatges i vídeos per primer cop en aquesta zona.

Durant tot el mes de març el grup ha participat en un projecte d’estudi de la llúdriga en aquest tram, ja que el seu període de zel més freqüent és durant la primavera. Capreolus ha pogut enregistrar les imatges mitjançant la tècnica del mostreig de fauna amb càmeres trampa. La primera de les diverses captacions va ser el 7 de març.

Es tracta d’una troballa important perquè és el primer cop que s’aconsegueix fotografiar una llúdriga a Olesa. En les instantànies també es pot observar una femella que probablement està embarassada, el que indica que l’animal està ben establert a la zona.

La seva presència és un bon indicador de l’estat dels rius, ja que la llúdriga requereix d’uns mínims pel que fa a la qualitat de l’aigua, la quantitat de preses i la presència de bosc de ribera. Per tant, el grup d’investigació ha conclòs que el tram del Llobregat al seu pas per Olesa compleix aquests requisits. A més, afavoreix l’equilibri de l’ecosistema fluvial i pot servir com a controlador d’espècies invasores.

Capreolus, que és una secció de l’entitat Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, ha pogut dur a terme els estudis gràcies a la col·laboració del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament. També ha comptat amb l’ajuda de científics experts del grup Felis (Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya) per interpretar algunes de les gravacions.

Fotografia i vídeo: La llúdriga al riu Llobregat al seu pas per Olesa [Capreolus]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat