L’estudi forma part del projecte del Grup Felis-ICHN
El Grup Capreolus (Grup de Recerca i Natura d’Olesa de Montserrat) ha captat recentment imatges de diferents mamífers carnívors al terme municipal d’Olesa. Concretament ha pogut observar teixons, guineus, fagines i genetes. L’estudi es va iniciar l’any passat i forma part del projecte del Grup Felis-ICHN, un grup de treball vinculat a la Institució Catalana d’Història Natural.
L’objectiu del projecte és promoure el coneixement sobre els mamífers carnívors de Catalunya per millorar-ne l’estat de conservació. Un cop tinguin les dades, les analitzaran estadísticament i publicaran els resultats.
Un dels membres de Capreolus i coordinadors del projecte, Àlex Benítez, ha explicat que “mitjançant un seguit de càmeres trampa que tenim repartides per arreu de l’entorn natural del municipi estem intentant esbrinar quin és l’estat poblacional de les diferents espècies de mamífers que podem trobar a Olesa. L’objectiu és conèixer quines espècies tenim i quines són les seves densitats poblacionals i distribucions”.
Fa uns mesos, el grup va aconseguir enregistrar per primera vegada la llúdriga a Olesa.
Fotografies: Diferents mamífers carnívors captats a Olesa [Grup Capreolus]