Dilluns, 20 maig 2024
  • Dilluns, 20 maig 2024

Carme Pros: “La ferma aposta pel transport a la demanda reflecteix l’esperit innovador que ens mou”

Per 21 de juny de 2021 a les 17:00 0 1439 Visites

Carme Pros és gerent del Grup TG – Direxis, d’Olesa de Montserrat, que agrupa les empreses de transports TGO, S.A Masats, Autos Castellbisbal, Eurolimos i l’agència de viatges TG Travel

El Grup TG – Direxis agrupa les empreses referents en el sector de la mobilitat a les comarques del Baix Llobregat, del Vallès Occidental, del Bages i de l’Anoia. Cada dia, la seva flota d’autobusos es posa en marxa per oferir un servei de qualitat, eficient, sostenible i segur. Amb 165 treballadors i una aposta constant per la innovació, el grup concentra empreses històriques del sector amb prop de cent anys de vida, com Transports Generals d’Olesa (TGO); S.A Masats Transports Generals i Autos Castellbisbal, que aquest juliol es fusionarà amb TGO. També compta amb TG Travel, la seva pròpia agència de viatges. Des de 2016, el Grup TG forma part de Direxis, una de les principals marques de mobilitat a Catalunya, amb més de 1.700 treballadors, 47,5 milions d’usuaris anuals i prop de 665 vehicles.

Actualment, vostè és gerent del Grup TG – Direxis. Quan va començar la seva trajectòria professional al món del transport de viatgers?

Vaig entrar a treballar a Transports Generals d’Olesa quan tenia només 16 anys. M’encarregava de fer el recompte de la recaptació diària dels autobusos. Quan en vaig fer 18 vaig decidir compaginar la feina amb els estudis de Filologia Anglogermànica, però de seguida vaig veure clar que, el que realment m’agradava, era el ritme frenètic de les cotxeres. Aquest mes de juny farà 36 anys que soc a l’empresa. Abans d’arribar a ser-ne la gerent, he treballat en gairebé tots els departaments de TGO. També soc membre de la junta directiva de la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers (FECAV). Mica en mica, les dones es van obrint pas al sector.

L’any vinent, TGO celebrarà el seu centenari. En quin estat de forma hi arriba?

Malgrat la pandèmia, hi arribem forts i amb moltes ganes. Al sector del transport de viatgers, no hi ha gaires empreses que puguin bufar 100 espelmes. Ens fa molt feliços. El 2019 va ser el millor any de la companyia. Després del parèntesi de la covid-19, ja hem tornat als ritmes d’activitat habitual. Tothom té ganes de fer escapades i de reprendre el seu ritme de vida habitual. Actualment, TGO opera catorze línies regulars en municipis com Olesa, Terrassa, Esparreguera i Martorell, però també ofereix serveis discrecionals per a escoles, empreses i entitats. Som una empresa àgil i flexible, que busca millorar dia rere dia.

Quin és el secret de TGO per estar a punt de fer 100 anys de vida?

Si aquest 2022 podem celebrar el centenari de l’empresa, és gràcies a les persones que hi treballen i a les que ho han fet en algun moment de la seva vida. Juntes lluitem cada dia per oferir als nostres usuaris un servei de qualitat, eficient, segur, ràpid i amb una bona atenció. Els nostres conductors són la cara de l’empresa davant els usuaris. Són molt bons fent la seva feina, però també molt bones persones. Com a empresa arrelada al territori, sempre empatitzem amb els usuaris i, quan sorgeix algun problema, els trobem una solució.

Aquesta és la filosofia de TGO, però també de la resta del Grup TG-Direxis. Especialment, en el cas de la innovació.

Exacte. Les cinc empreses del grup compartim els mateixos valors. Totes van ser fundades durant la dècada dels anys vint del segle passat i han crescut com a empreses familiars. Nosaltres, sota l’aixopluc del Grup TG – Direxis, hem procurat mantenir sempre aquesta essència, així com el seu arrelament al territori. Alhora, tenim un ferm compromís amb la innovació. Sabem que és clau en tots els sectors, però especialment en el nostre camp. Per això, fem esforços per renovar la flota i apostem per serveis pioners com el del transport a la demanda, que ja s’ha implantat a Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. Es tracta d’un servei que tan sols es presta si algun usuari ho demana amb antelació a través d’una plataforma, que li facilita un QR per ensenyar al conductor. Així guanyem en comoditat, eficiència i sostenibilitat. Ja tenim ofertes per estendre el model a altres punts del país, així com el programari que hem desenvolupat per gestionar el sistema.

Amb la covid-19, viatjar amb el Grup TG – Direxis segueix sent segur. Quins protocols apliquen?

Tots els nostres autobusos compten amb la certificació que garanteix que s’apliquen protocols per evitar el contagi per covid-19. Alhora, hem intensificat la neteja dels vehicles i hem incorporat productes específics de gran potència desinfectant; diàriament utilitzem màquines d’ozó per desinfectar i canviem els filtres de la flota molt sovint. El nostre objectiu és sempre oferir un servei segur.

Des de 2018, dins el Grup TG – Direxis també hi ha una agència de viatges: TG Travel.

Fa molts anys, la família Serra va crear una agència de viatges a Olesa. Amb el pas del temps, i sota el nom d’Stoppi Viatges, ràpidament es va convertir en una agència de referència al territori. El 2019, el Grup TG – Direxis va decidir adquirir-la per continuar ampliant els seus serveis. Gràcies a això, ja podem oferir viatjar en autobús, tren, vaixell o avió. Tot, amb un acompanyament i assessorament personalitzat adaptat als temps de la covid-19: a TG Travel sempre som al teu costat, vagis a prop o lluny.

També aposten per serveis innovadors, com el ‘Bus Bike’. En què consisteix?

És un servei pensat especialment per a clubs de ciclisme, però també per a famílies que vulguin fer excursions, associacions, escoles, grups folklòrics… Gràcies a un remolc adaptat a tot tipus de bicicletes i volums, podem dur-los al destí còmodament en un autobús d’alta gamma i tornar-los a casa. Això els permet gaudir de les seves activitats d’una forma molt còmoda i sostenible.

Quins reptes de futur té el Grup TG – Direxis?

Sens dubte, seguir creixent mantenint l’essència. A més, ben aviat posarem en marxa la primera línia operada per autobusos elèctrics. Serà la que uneix l’estació d’FGC d’Olesa amb Esparreguera. L’electrificació de la flota i de les nostres instal·lacions és un dels nostres grans reptes. Alhora, ja estem treballant en la construcció d’unes noves instal·lacions al polígon de La Flora, a Olesa, i a Vilanova del Camí. Tot, per seguir millorant la qualitat del servei que oferim als nostres usuaris.

Entrevista: Marc Amat / Olesa de Montserrat.

Fotografia: Carme Pros, a l’oficina del Grup TG – Direxis [Víctor Linares]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: