Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia Noel Anna i Javier Cinema del Diable de Martorell

El Cinema del Diable de Martorell, guardonada com a Millor Fet Cineclubista

Per 5 d'octubre de 2021 a les 12:00 0 776 Visites

En la 8a edició de la Setmana del Cineclubisme Català

L’associació Cinema del Diable de Martorell ha estat premiada en la categoria de Millor Fet Cineclubista dels Premis José María Nunes de la Federació Catalana de Cineclubs (FCC) per la ‘Mostra de curtmetratges dirigits per dones’ i el seu Premi Guillemette Huerre.

El jurat ha valorat el fet de recuperar, a través d’aquest premi, el nom de Guillemette Huerre, qui va ser cofundadora del primer cineclub infantil de Catalunya i la coautora de diversos llibres sobre història del cinema català juntament amb Miquel Porter.

El president de l’associació Cinema del Diable, Javier Vega, s’ha mostrat molt satisfet i ha dit que “gairebé tot el pes d’aquest premi cau a les espatlles de l’Anna Lati i el Noel Puigdollers, per la seva feinada a la Mostra de curtmetratges dirigits per dones, així com la programació i activitats”.

Anna Lati, membre de Cinema del Diable, ha comentat que “en aquest cas, en ser una mostra de curts dirigits per dones, volíem canviar el nom de Premis Miquel Porter pels de Guillemette Huerre, qui va ser també una figura important”.

El regidor de Cultura, Andreu González, ha felicitat l’entitat pel premi rebut i des del Cinema del Diable han agraït el suport de l’Ajuntament.

Els premis s’han lliurat en la sessió inaugural de la 8a edició de la Setmana del Cineclubisme Català que se celebra de l’1 al 7 d’octubre. També han estat premiats Josep com la millor pel·lícula catalana de 2020, i Drac Màgic com a entitat vinculada amb els cineclubs

La ‘Mostra de curtmetratges dirigits per dones’ va ser presentat el dissabte 6 de març a Martorell. Els curtmetratges que van poder veure els assistents van ser ‘Bubota’ de Carlota Bujosa, ‘Todas mis avispas’, de Daria Molteni, ‘Ancora Lucciole’ de María Elorza, ‘Med cezir tango’ de Meriç Atalar i Isabel Loyer Sola i ‘Ancestre’ de Berta Canivell.

Fotografia de portada: Noel Puigdollers, Anna Lati i Javier Vega, en una imatge d’arxiu de Ia Mostra de curtmetratges dirigits per dones [Cinema del Diable]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Martorell