Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
Gelida - La Bustia - prego Clanchet

Clanchet: “La Coral Intimitat ha fet un salt en el repertori”

Per 18 d'agost de 2019 a les 17:43 0 1164 Visites

El pregoner de la Festa Major de Gelida ha fet un repàs als seus 50 anys com a cantaire

Gelida ha aplaudit la tasca de l’Agrupació Coral Intimitat gràcies al pregoner de la Festa Major d’enguany: Joan Clanchet i Vila, qui acumula 50 anys com a cantaire. Clanchet ha fet un pregó molt irònic repassant la trajectòria de la coral. Creada l’any 1897 amb el nom de Coral Artesans i interrumpuda durant la guerra civil espanyola, va reemprendre’s el 1949 amb el nom d‘Intimitat.

En el pregó, Clanchet ha aplaudit la tasca del Mestre Pere Pallarès i del president Pau Xuriguera i, en els seus inicis “cantant Caramelles tots dalt d’un camió, amunt i avall”. De la trajectòria musical de la coral gelidenca, Clanchet ha destacat el paper de Josep Maria Comajuncosas, Isabel Martínez i Desi Povedano. I ha citat l’evolució musical de la coral que “sense deixar l’essència dels cors de Clavé hem fet un salt important en el repertori”. Amb el pas dels anys, la Coral Intimitat ha actuat a les festes de la Mercè a Barcelona o al Palau de la Música Catalana.

El pregoner també ha fet un reconeixement especial al seu tiet Joan Clanchet Puig, cantaire i poeta, qui va ser president de l’entitat de 1959 al 1996. Així com a l’actual president, Climent Clerch, i el nou director des de fa un any, Carles Farràs, com a dos puntals de la nova etapa de la Coral, de la qual formen part 16 cantaires més el director.

Clanchet ha recordat el moment en què se li va encomanar la tasca de pregoner: “em va trucar un regidor citant-me a l’Ajuntament que tenien uns papers al meu nom”. Ha afegit que “em pensava que podria ser el Tribunal Constitucional, que em citava al judici amb el Marchena…”. La seva sorpresa va ser quan a l’arribar a l’Ajuntament “m’esperava l’equip de govern fent-me un passadís…”, subratlla.

Durant la seva intervenció va recuperar el poble de Gelida durant la seva infancia assegurant que “la guerra de rocs era el Messenger d’aquells temps”.Clanchet ha estat acompanyat per familiars i amics de la coral. La Festa Major de Gelida tindrà continuïtat fins dimecres. Pots consultar la programació en aquest enllaç.

Fotografia: Joan Clanchet, durant el pregó a la plaça de la Vila. Roger Clanchet.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Gelida