Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
Sant Esteve - La Bustia - Clara Caldero

Clara Calderó forja a Londres la seva vocació més humanitària

Per 25 de juny de 2019 a les 7:00 0 1137 Visites

La sesrovirenca, que ha participat en camps de refugiats, cursa un màster al Regne Unit 

Clara Calderó és una apassionada de l’acció humanitària. L’any passat, la sesrovirenca va obtenir una beca -juntament amb 120 estudiants de tot l’Estat espanyol- que li ha permès cursa un màster a la Universitat de Londres, un de les més prestigioses del món. El màster de violència, conflicte i desenvolupament li ha permès aprofundir en el coneixement humanitat a escala mundial.

En una entrevista El Sesrovirenc -el butlletí que edita l’Ajuntament de Sant Esteve-, Calderó assegura que “la beca és un regal molt valuós que m’ha permès estudiar en una universitat referent i de prestigi mundial i, alhora, viure any de vivències increïbles, de conèixer gent apassionada amb el que fa i amb ganes de canviar les coses”.

Esperit crític, voluntat de servei cap a les persones més vulnerables i un futur prometedor. Aquests són alguns dels trets que defineixen aquesta jove de 23 anys que ha dedicat el treball de final de màster a investigar la criminalització de les ONG’s de rescat marítim al Mediterrani per part de la Unió Europea. Un ens que, segons ha comprovat la sesrovirenca, deslegitima la vida de les persones migrants i refugiades que creuen el mar.

Calderó, que va estudiar Relacions Internacionals a la Universitat Ramon Llull abans de fer al màster al Regne Unit, va participar com a voluntària a Grècia per conèixer la realitat dels refugiats als camps de Ritsona i Inofyta. És a Grècia on va descobrir la seva vocació:  “m’he endut les ganes enormes de saber que porto a dins l’energia de fer tot el que pugui per millorar aquestes desgràcies, i encara que sigui poc, sé que val la pena”, diu a El Sesrovirenc.

Un cop finalitzi els seus estudis, Calderó té com a prioritat buscar feina a l’Orient Mitjà per dedicar-se al camp de l’acció humanitària i les migracions forçades.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: