Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia pavello hospital campanya coronavirus Sant Andreu

Comencen els treballs per habilitar el segon hospital de campanya

Per 26 de març de 2020 a les 14:30 0 2130 Visites

Sant Andreu posa a disposició el pavelló esportiu L’11 i la Guàrdia Civil participa en el muntatge i aporta llits i matalassos

Martorell al Sagrat Cor i Sant Andreu al poliesportiu municipal L’11, acolliran dos hospitals de campanya per atendre afectats per coronavirus. Els treballs s’estan intensificant aquest dijous.

L’Ajuntament de Sant Andreu ha anunciat que posa a disposició de Salut el pavelló que tindrà 140 llits. L’ONG Médicos sin Fronteras fa l’assessorament per, entre altres mesures de seguretat, establir la distància entre llits.

La Guàrdia Civil ha participat en el muntatge de l’hospital. Ha portat llits i matalassos de la seva comandància, així com material i el paviment amb què es cobreix el terra del poliesportiu. Empreses del municipi amb fets diverses aportacions.

L’Ajuntament també ha acordat amb l’hotel Bristol de Sant Andreu que l’establiment, amb 57 llits, pugui convertir-se en hospital de campanya en cas de necessitat.

També l’hotel reserva una planta per al personal sanitari en actiu que decideixi aïllar-se de la seva família. L’alcalde Enric Llorca ha explicat que “en una situació d’extrema gravetat com la que vivim tots hem de contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones”.

Tot plegat, unes mesures que han de servir per descongestionar els centres sanitaris de referència i per rebre pacients lleus o donats d’alta però que no puguin estar a casa seva, sigui perquè estan soles o perquè han d’estar aïllades de la seva família.

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Andreu ha obert un número de compte corrent per recollir les donacions de particular i empeses per ajudar a les persones més vulnerables i afectades per l’actual crisi del covid-19. El número de compte obert pel consistori és el ES28 2100 5000 5802 0005 6111.

L’alcalde Llorca explica que “des de l’inici de l’emergència han estat moltes les persones que s’han adreçat a l’Ajuntament per oferir el seu ajut”. Hi ha veïns que “estan a casa cosint mascaretes, d’altres s’ofereixen per fer transports o d’altres feines”. Per això s’ha mostrat “agraït per la col·laboració de la societat”.

Fotografia: La Guàrdia Civil, que té a Sant Andreu la seva comandància de Catalunya, participa amb el muntatge de l’hospital de campanya, al poliesportiu municipal L’11 [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: