Dimecres, 29 maig 2024
  • Dimecres, 29 maig 2024
La Bustia licitacio obres B224 (1)

El desdoblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve, en licitació per iniciar les obres el 2023

Per 13 de novembre de 2022 a les 7:00 0 865 Visites

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ho ha anunciat en un punt de la carretera amb els alcaldes de Martorell i Sant Esteve

La Generalitat ha iniciat el procés de licitació de les esperades i reclamades obres per desdoblar la B-224 entre Martorell i Sant Esteve. Les empreses constructives poden presentar ofertes fins el 12 de desembre d’aquest any.

La nova previsió del Govern és el començament de les obres la primavera del 2023, que tindran una durada de 2 anys.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha fet aquest anunci en un punt de la carretera, acompanyat de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, del de Sant Esteve, Enric Carbonell, i del subdirector de Projectes i Obres del Departament de Territori, Pedro Malavia.

Amb un pressupost de 28 milions d’euros, l’actuació és en el primer tram de 2 quilòmetres (del punt 24 al 26, que va des de la rotonda del polígon Anoia de Sant Esteve fins a l’enllaç amb l’A2 i l’AP7 a Martorell).

L’objectiu és el de facilitar el trànsit dels més de 30.000 vehicles diaris que hi circulen i reduir l’alta sinistralitat i els nombrosos revolts.

Fernàndez ha explicat que les obres “permetran iniciar una nova realitat per al Baix Llobregat i l’Anoia. Aportaran millores en benestar, competitivitat i seguretat”. A més, ha definit l’actuació com “una transformació de la mobilitat”.

Fonollosa ha dit que “és importantíssim i necessitem fer una via d’alta capacitat amb un traçat més senzill i segur i que enllaci amb la variant de l’AP7 i l’A2, així com la B40 i el Vallès Occidental. Aquesta millora de la infraestructura és molt propícia a Martorell, Sant Esteve i també la resta de municipis del Baix Llobregat Nord”.

Carbonell ha celebrat la licitació de les obres i ha afirmat que “són moltes les oportunitats que el territori ha perdut amb el retard d’aquest desenvolupament”. Alhora, espera que “no hi hagin més aturades. Hem de fer justicia a tanta gent que porta molts anys esperant aquest desdoblament, que ens il·lusiona saber que comença la licitació d’una fase, però que hem d’anar molt més enllà”.

El detall de les obres i les millores a Martorell

En un primer tram de 500 metres el desdoblament es recolzarà en la calçada actual de la B-224. A continuació, el traçat se’n separa en sentit nord. D’aquesta manera, es crearà una nova connexió a Martorell que completarà a l’existent. S’ha projectat una via de dues calçades de dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada, vorals exteriors d’1,5 metres i un interior d’un metre

El projecte també preveu una rotonda elevada de grans dimensions sobre el vial que connecta l’A2 i l’AP7 i una segona rotonda per connectar els carrers del Puig del Ravell i dels Barons de Castellvell.

Fa un any, el Departament de Territori va anunciar la licitació immediata per començar les obres aquest 2022, però el concurs s’ha endarrerit fins ara.

Actuacions previstes en altres fases

La conselleria de Territori ha informat que la nova rotonda d’accés a la Beguda Baixa està el projecte en redacció per licitar en el primer trimestre del 2023. La rotonda es construirà a l’actual intersecció entre la  B-224 i B-224z, d’accés a la Beguda, entre Sant Llorenç i Sant Esteve, amb un pressupost de 600.000 euros.

Pel que fa a la resta de fases del desdoblament, estan en els projectes de redacció, com els trams de Sant Esteve (fase 2) i entre Sant Esteve i Masquefa (fase 3), que tindran un pressupost total d’uns 35 milions d’euros.

Després d’aquest acte, el conseller ha anat a la inauguració de la Funifira de Gelida i, seguidament, a la celebració del centenari de l’arribada del tren Olesa.

Fotografies: Xavier Fonollosa, Juli Fernàndez i Enric Carbonell en la visita a la carretera B-224 [Aj Martorell / Aj Sant Esteve]

Print Friendly, PDF & Email