Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia detencio organitzacio xinesos

Desmantellen una organització que traficava amb ciutadans xinesos

Per 6 de juliol de 2021 a les 18:00 0 718 Visites

Tenien cultius de marihuana en naus d’Abrera i Sant Andreu

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una organització de ciutadans xinesos que introduïa il·legalment compatriotes i els obligaven a cultivar marihuana industrialment. En total hi ha vuit detinguts.

La investigació va començar a finals de 2019 quan els agents van tenir coneixement de l’existència de l’organització i va culminar el 25 de maig de 2021 amb una sèrie d’entrades i detencions. Es van realitzar tretze registres, quatre en naus industrials on hi havia cultius de marihuana a Abrera, Sant Andreu, Santa Coloma de Cervelló i Centelles.

També en vuit domicilis a Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló i un escorcoll en una gestoria d’aquest últim municipi.

Es van detenir vuit persones, totes de nacionalitat xinesa. Quatre d’elles han ingressat a presó i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs i retirada de passaport. Se’ls acusa dels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic d’éssers humans, contra la salut pública, falsedat documental i defraudació de fluid elèctric.

Es van alliberar vuit homes i dues dones, víctimes que estaven retingudes i explotades a l’interior de les naus on hi havia les plantacions.

En total es van localitzar 5.500 plantes de marihuana, 60 quilograms en brut de cabdells de marihuana preparats per la seva distribució i 42.600 euros en efectiu, a més d’un gran nombre de passaports i documentació diversa de terceres persones que servien per fer els enviaments o altres tipus de gestions per evitar l’acció policial.

Fotografia i vídeo: Imatges de l’operació policial [Mossos d’Esquadra]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: