Dimecres, 17 juliol 2019
  • Dimecres, 17 juliol 2019
la bustia sele gelida

Diego Hernández de Gelida, la 3a millor nota de la Selectivitat i la 1a dels examinats a la UPC

Per 1 de Juliol de 2019 a les 12:00 0 222 Visites

L’alumne havia aconseguit una nota mitjana de 10 a batxillerat

El gelidenc Diego Hernández, amb una nota a la fase general de 9,7, i en la fase específica d’un 13,88 sobre 14, ha obtingut la 3a nota més alta de Catalunya als exàmens de les proves d’accés a la universitat (PAU).

L’alumne de l’Institut Gelida ha aconseguit també la qualificació més alta obtinguda entre els examinats a la Universitat Politècnica de Catalunya.

El Diego, que estudiarà el doble grau d’informàtica i matemàtiques, havia aconseguit una nota mitjana de 10 en el batxillerat i s’ha convertit en el primer alumne del centre que ho aconsegueix.

La segona millor nota de la fase específica de Selectivitat a Gelida ha estat per al seu germà bessó, Sergio Hernández, que ha obtingut un 12,7 amb una mitjana d’expedient de batxillerat de 9,67.

Per la seva banda, Laia Badia amb un 11,8 de l’específica de les PAU i un expedient de batxillerat de 8,91, ha estat la tercera millor nota. Però en la prova general ha aconseguit un 9, que és la segona millor nota de l’institut gelidenc.

En aquesta convocatòria han aprovat 28.196 estudiants (97% d’alumnes de segon de batxillerat aprovats poden accedir a la universitat el curs vinent), que han obtingut una nota mitjana de 6,617. La nota mitjana d’accés a la universitat ha estat de 7,093.

La nota més alta és d’un 9,90 i l’ha obtinguda un alumne de l’Institut Antoni Torroja, de Cervera, que s’ha examinat a la Universitat de Lleida. Amb un 9,8 hi ha quatre alumnes i amb 9,7 hi ha tres.

Enguany hi ha 693 alumnes, 406 noies i 287 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU. L’acte de lliurament  tindrà lloc el 19 de juliol a Barcelona.

Foto: Els germans Diego i Sergio. Institut Gelida.

Etiquetes:
Categoria:   Gelida, Societat

Aquesta web usa cookies per a que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per l'acceptació de les citades cookis i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies