Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia detencio Sant Andreu Mossos

Dos detinguts a Martorell per estafes massives

Per 20 de juliol de 2022 a les 16:40 0 589 Visites

Els estafadors aconseguien les dades bancàries de les víctimes i feien reintegraments fraudulents en el ‘cash center’ d’un saló d’apostes

Els Mossos d’Esquadra han detingut els dies 13 i 14 de juliol a Martorell dos homes, de 30 i 34 anys, com a presumptes autors dels delictes d’estafa continuada i usurpació de l’estat civil. Els detinguts estafaven massivament amb l’enviament de missatges SMS per aconseguir dades bancàries, el que es coneix com estafes tipus ‘smishing’.

La investigació va començar el mes de març, quan els investigadors van tenir coneixement que dues persones realitzaven retirades massives de diners en el ‘cash center’ d’un establiment d’apostes de recreatives del municipi, sempre canviant les targetes SIM dels terminals mòbils.

Els agents van comprovar que a través dels SMS enviats, redirigien les víctimes a un web semblant als oficials. Des d’allà els donaven indicacions per obtenir dades bancàries, numeracions de targetes, CVC i la seva data de caducitat. Un cop disposaven d’aquestes dades, els estafadors feien reintegraments fraudulents en el ‘cash center’ del saló d’apostes.

Els investigadors han pogut identificar-los i, després de passar a disposició judicial, el jutge en funcions de guàrdia ha decretat la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no descarten més detencions.

Fotografia: Dos detinguts a Martorell [Mossos d’Esquadra / Arxiu]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Successos