Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
La Bustia Mossos

Dos falsos robatoris de telèfon mòbil per cobrar l’assegurança

Per 14 de març de 2019 a les 17:00 0 782 Visites

Els autors ja detinguts són de Sant Andreu i Martorell

Els Mossos d’Esquadra de Martorell van detenir, l’11 de febrer, un home de nacionalitat espanyola, de 39 anys i veí de Sant Andreu, com a presumpte autor dels delictes de simulació de delictes i estafa.

La investigació es va iniciar l’1 d’octubre de 2018 quan un home va denunciar haver estat víctima d’un robatori amb violència i intimidació, per part de dos homes, a la via pública a Sant Andreu de la Barca, i li havien sostret, entre d’altres objectes, diners en efectiu i un telèfon mòbil.

Arran de les gestions iniciades pels investigadors per tal d’identificar els autors d’aquest robatori, els agents van esbrinar que el denunciant havia simulat ser víctima del robatori amb la intenció d’obtenir un benefici de la venda del seu telèfon a un amic seu i cobrar una indemnització de la seva asseguradora.

Finalment els agents van detenir el denunciant, l’11 de febrer, com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delicte i un delicte d’estafa. L’home va quedar en llibertat després de declarar en seu policial a l’espera que el citi el jutge.

En una altra investigació, els agents van detenir, el 7 de febrer, un home de nacionalitat equatoriana, de 38 anys i veí de Martorell com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delictes.

La investigació es va iniciar el 10 de juny de 2018 quanla persona denunciant va manifestar que havia patit un robatori amb violència i intimidació a la via pública al municipi de Martorell. Els presumptes autors, utilitzant un objecte punxant al coll, li havien sostret un mòbil i un sistema de posicionament global, o més conegut com a GPS.

Gràcies a les gestions realitzades per tal d’identificar els presumptes autors dels fets, els investigadors van comprovar que havia simulat ser víctima del robatori i la seva motivació era cobrar la indemnització de la seva assegurança, tot i que no havia arribat a demanar-la.

Davant els fets, els investigadors van detenir el denunciant com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delictes. El detingut serà citat en breu en seu judicial.

El cos de Mossos d’Esquadra recorda que la simulació de delicte es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de Justícia. Les conseqüències que el Codi Penal estableix per aquests casos és una pena de multa.

L’objectiu de la simulació del delicte és cobrar de les asseguradores, cosa que comporta la comissió d’un delicte d’estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: