Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia Carles Porta Qualla Kids Martorell

Dos martorellencs participen en la creació d’una aplicació per a famílies i escoles

Per 21 de gener de 2021 a les 7:00 0 1051 Visites

Qualla Kids facilita la recollida dels infants, a més de simplificar la comunicació, les autoritzacions i les notificacions que arriben als dispositius mòbils

Els martorellencs Sergi Porta i Carles Porta formen part de l’equip fundador i creatiu de Qualla Kids, una aplicació innovadora que té com a objectiu organitzar i facilitar la recollida dels infants a l’escola. L’eina per a dispositius mòbils ja l’han provat fins ara el professorat i les famílies de 10 escoles. 

Sergi Porta és enginyer en telecomunicacions, i el seu pare, Carles Porta, és fotògraf i CEO de l’empresa. També són fundadors els enginyers Xavier Ardanuny i Bernat Carbonés, de Barcelona. A l’equip també hi participen i s’han afegit recentment fins a una dotzena de persones de diverses displicines.

El funcionament de l’aplicació és molt senzill perquè tant els pares, com els recollidors i les persones que facin el lliurament no perdin temps i hi hagi una comunicació instantània dels canvis mitjançant les alertes. Els pares, a través del mòbil, poden informar a través d’un sol clic qui recollirà el seu fill aquell dia i reben la confirmació de l’escola. A més, queda tot registrat amb els corresponents certificats digitals.

Per a Carles Porta, “l’objectiu és fer més fàcil la vida de la gent. Ens vam adonar de la necessitat de les famílies i de les escoles, i vam començar a desenvolupar l’aplicació”. Era l’any 2017 que, amb la primera aplicació, diversos centres van anar incorporat com a prova pilot i l’han anat millorant.

Ara estem en la fase de l’entrada d’inversors i de la comercialització. També anem afegint novetats a mida que les escoles ens traslladen les seves necessitats”, explica Porta. L’aplicació potencia la comunicació i simplifica la recollida i rutines com autoritzacions i notificacions en arribades, serveis d’acollides, autobusos o activitats extraescolars. Una recent enquesta als usuaris han assignat entre un 96% -famílies- i el 100% -escoles- de satisfacció, ressalta el fundador martorellenc.  

L’aplicació és gratuïta per als pares i de 3 euros per nen i any per als centres educatius. La primera prova pilot es va fer a l’Escola Sant Nicolau de Sabadell, i actualment ja hi ha 10 escoles de Terrassa, Barcelona, Sabadell i Cabrils que participen en el projecte. La previsió és que aquest curs s’acabin incorporant una quarantena de centres, entre ells alguns dels municipis de difusió de La Bústia.

L’empresa Qualla Systems ha desenvolupat el projecte que va guanyar el premi de la 7a edició del concurs Emprèn l’any 2017 que promou la Universitat Politècnica de Catalunya YUZZ. L’equip va rebre 3.000 euros i la presentació de la idea a Silcon Valley, on es van donar a conèixer després de participar en seminaris i cursos.

Fotografia, imatges i vídeo: Carles Porta, imatges i el vídeo del funcionament de l’aplicació Qualla Kids [Qualla System]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: