Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
labustia alcaldes AMB

El Baix Llobregat Nord demana la T-Mobilitat i bonificacions en la tarifa del transport públic

Per 10 d'abril de 2019 a les 7:00 0 821 Visites

Denuncien que el sistema tarifari penalitza els ciutadans i ciutadanes residents als municipis que no estan integrats a l’AMB

Els alcaldes i regidors d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires han registrat aquest dimarts un text consensuat i adreçat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per demanar millores en el sistema tarifari del transport públic per a aquests set municipis.

Mentre que des de l’1 de gener d’enguany 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) es beneficien de la tarifa plana de zona 1, a aquests set municipis del Baix Nord no se’ls aplica cap mena de bonificació. Per tant, comparativament, el preu del transport públic és molt més car per a la seva ciutadania.

Els representants municipals demanen la implantació de la T-Mobilitatel més aviat possible i que s’implementi un nou sistema tarifari més just i transparent” i, que fins que no es posi en marxa el nou sistema tarifari, “es bonifiqui amb la reducció d’una zona els municipis que no hem estat beneficiats per la tarifa plana, per tal de minimitzar el greuge que patim els veïns dels municipis no metropolitans”.

En la carta registrada al Departament de Territori, els signants denuncien que el sistema tarifari que enguany ha entrat en vigor posa “en evidència la disfunció del sistema actual de corones tarifàries, que penalitza els ciutadans i ciutadanes residents als municipis que no estan integrats a l’AMB i desincentiva els moviments transversals entre els municipis situats a la segona corona metropolitana”.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, considera que aquest fet “significa un greuge comparatiu important amb la resta d’usuaris del mateix territori”. Fonollosa ha recordat que Martorell ja havia demanat, a principis d’any, “incloure les quatre estacions ferroviàries amb servei al municipi dins la zona tarifària 1, mentre la Generalitat no apliqui la T-Mobilitat”.

Així mateix, en l’escrit, els alcaldes i alcaldesses demanen “l’execució de les actuacions en matèria de les infraestructures necessàries per millorar l’oferta de transport públic en els municipis no metropolitans”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: