Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
Ple Olesa - POUM

El Bloc Olesà i el PSC donen suport al nou POUM i la resta de grups s’abstenen

Per 15 de novembre de 2018 a les 17:00 0 752 Visites

El consistori olesà ha aprovat inicialment el POUM en la sessió extraordinària celebrada aquest dilluns. L’alcaldessa, Pila Puimedon va enumerar que els criteris bàsics del POUM són “dissenyar un model urbà compacte, reduir la zona urbanitzable i aplicar criteris com la sostenibilitat, el reciclatge i la humanització a l’urbanisme”. Entre alguns dels exemples que va posar Puimedon destaca la franja per a equipaments entre la via del tren i la C-55 al barri de l’Eixample o relacionar l’alçada dels edificis a l’amplada dels carrers. L’alcaldessa també va destacar que és un document que consta d’un conjunt d’estudis de diferents àmbits amb l’objectiu de permetre que Olesa es transformi d’una forma equilibrada.

L’oposició va traslladar el seus arguments. Martí Fortuny, d’ERC, es va exclamar que en aquest mandat no s’han millorat els accessos al municipi. Carlos Fernández, del PSC, va destacar que la revisió del POUM és necessària i va criticar que no es fes abans. Per PdeCat i Demòcrates, Domènec Paloma va manifestar que “les línies generals consideren que són solucions a problemes actuals però trobava a faltar informació sobre els subministraments elèctrics als polígons industrials”. Jordi Cornellas, de Movem Olesa, va dir que “les línies generals del POUM les valoraven com a correctes però va destacar que creia que s’arribava amb anys de retard i que ja el 2011 s’hagués pogut tirar endavant un nou POUM”. Per acabar el representant del PP, J. Francisco Ramírez, va lamentar que “moltes de les actuacions de millora del municipi les havien de tirar endavant altres administracions”.

A les votacions El Bloc Olesà i el PSC van votar a favor i la resta de grups es van abstenir. En el termini d’un mes i mig, un cop estudiades les al·legacions, si s’escau, el POUM s’haurà aprovat definitivament.

Print Friendly, PDF & Email