Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia Sibilla Montserrat

El Cant de la Sibil·la arriba a Les Coves de Montserrat de Collbató

Per 27 de desembre de 2022 a les 12:00 0 991 Visites

Se celebrarà l’1 de gener de 2023 i les entrades ja es poden adquirir

El Cant de la Sibil·la, una de les novetats de la programació cultural nadalenca a Catalunya, se celebrarà l’1 de gener de 2023 a les 19h a Les Coves de Montserrat de Collbató. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a un preu de 32 euros a través de www.gong.cat/ca/entrades/.

El text medieval reescrit en clau actual ha anat a càrrec de l’historiador de l’art i poeta Bernat Puigdollers, mentre que la Sibil·la serà interpretada per la soprano Kiani Vilar. Com a resposta a les seves invocacions, es comptarà amb el Cor Francesc Valls, dirigit per Pere Lluís Biosca.

L’orgue de tubs modular serà tocat per Juan de la Rubia, mentre que altres instruments com el Duduk aniran a càrrec del clarinetista Gener Salicrú. El disseny de la cerimònia i el vestuari és obra de Jordi Sacasas, la producció és d’Albert Blancafort i la idea i direcció artística és d’Angelina Esteve, directora del Festival Gong.

El Cant de la Sibil·la és una de les manifestacions musicals més antigues de la cultura catalana. Les Sibil·les eren éssers semi divins de l’antiguitat, capaços de predir els esdeveniments futurs. Habitaven en diversos llocs de l’Orient i de Grècia com la cèlebre Sibil·la de Delfos o la de Cumas.

Amb el Cant a Collbató, retorna la Sibil·la al seu original precristià, és a dir, la situa dins una cova com la Sibil·la de Cumas, que proferia els seus oracles i profecies des de les entranyes de la Terra. Es fa una lectura actualitzada del seu missatge apocalíptic, connectat amb els desafiaments que afronta la humanitat del segle XXI.

Fotografia: El Cant de la Sibil·la arriba aquest gener a Les Coves de Montserrat de Collbató [culturae]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Agenda, Collbató, Cultura