Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia Centenari El Casal Olesa 2

El Casal d’Olesa celebra el seu Centenari i presenta els actes de commemoració

Per 15 de gener de 2024 a les 7:00 0 282 Visites

L’acte principal serà aquest dissabte 20 de gener amb activitats durant tot el dia

El Casal d’Olesa celebra aquest 2024 els seus 100 anys d’història, coincidint amb l’aniversari de la col·locació de la primera pedra de l’edifici original, l’any 1924. Per commemorar l’efemèride, durant tot l’any l’espai s’omplirà de diferents actes de commemoració.

L’acte principal de celebració serà aquest dissabte 20 de gener amb la Festa del Centenari. Durant tot el matí, al carrer de davant d’El Casal hi haurà jocs i tallers per a infants. A les 11h, l’Escorxador acollirà ‘Maure, el dinosaure’, de la cia. Teatre Nu. Tot seguit, la cia. Pentina el gat farà una cercavila que anirà fins a El Casal, on tindrà lloc l’acte institucional per a socis i convidats.

A les 17h hi haurà un berenar i una mostra de companyies de teatre familiar. La jornada acabarà amb un concert de ‘Virginia & The Woolfs’, a partir de les 22h a l’Escorxador.

L’endemà, el 21 de gener a les 12h, se celebrarà la missa en Acció de Gràcies a la Parròquia de Santa Maria. I a la tarda, una representació especial d’Els Pastorets per a tots els socis.

Els actes de commemoració continuaran durant tot l’any i pretenen ser un reconeixement a les entitats del municipi que van néixer a El Casal, com Olesa Sardanista i l’Esbart Olesà, així com els equips de futbol sala i bàsquet. Els emblemes d’El Casal, com el teatre i el cinema, també tindran els seus actes d’homenatge.

A més, entre les tasques de preparació de l’aniversari destaca la feina de recopilació de material de l’Arxiu Històric Municipal i del mateix arxiu d’El Casal. Al maig tindrà lloc una exposició sobre la seva història i a finals d’any es publicarà un llibre amb el material recopilat.

Actualment, El Casal d’Olesa compta amb un grup nombrós de col·laboradors que dinamitza les diferents línies de programació que ofereix l’entitat: teatre, cinema, tallers i altres activitats. També acull el grup Xarxa Olesa i col·labora amb els centres educatius i les entitats del municipi.

L’edifici actual, inaugurat l’any 2007, disposa d’una sala de teatre amb 250 localitats i una sala polivalent.

Fotografies: Presentació de la programació del Centenari d’El Casal d’Olesa [El Casal]

Print Friendly, PDF & Email