Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
La Bústia Funicular de Gelida

El Funicular de Gelida torna a la via

Per 20 de febrer de 2019 a les 7:00 0 2639 Visites

Després de la restauració i les millores, els operaris fan els treballs d’instal·lació

Els dos vehicles del Funi han tornat a la via després de més d’un any i mig, entre el trasllat, les reparacions i la reforma completa. Han arribat aquest dilluns 18 de febrer, procedents de Suïssa. Finalment, Ferrocarrils (FGC) va enviar les caixes ja restaurades des del Centre d’Operacions que té la companyia a Rubí al país alpí per fer l’assemblatge amb els bastidors.

Els vehicles es van embalar a fàbrica per protegir-los durant el transport i seguiran així tot el temps que sigui possible per protegir les carrosseries de fusta, segons informa FGC.

Els operaris estaran treballant durant unes quantes setmanes. El cable, que és nou, també ha vingut de Suïssa, així com els bogis, l’estructura per on rodaran damunt els dos cotxes.

Després de canviar el cable tractor i de descarregar els vehicles a la via, ara s’estan fixant els terminals del cable tractor als ancoratges dels cotxes. En els pròxims dies es faran els primers moviments. Segons ha avançat FGC a La Bústia, la previsió de finalització dels treballs és a finals del mes vinent o principis d’abril.

El Funi va ser traslladat al Centre d’Operacions de Rubí l’abril del 2017 per poder dur a terme els treballs de reparació i reprendre el servei que es donava els caps de setmana i festius. Els treballs de reparació del Funicular es van licitar a mitjans de l’any 2017 per 1,5 M€.

Foto principal: JG./Àlbum de fotos: JRP.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Gelida, Turisme i gastronomia