Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia Felip Segura Olesa judici Terol

El judici a Felip Segura, vist per a sentència

Per 20 de novembre de 2019 a les 7:00 0 1843 Visites

L’olesà ha declarat al Jutjat de Terol acusat de diversos delictes per un tuit

El judici a Felip Segura s’ha celebrat aquest dimarts al matí a Terol. Han estat citades 4 persones acusades de diversos delictes pels seus tuits. A més de l’olesà, tres dones de Mataró, Saragossa i Canàries.

De la vintena d’olesans que han viatjat en autocar fins a Terol per donar-li suport, només han pogut entrar 4 dins de la sala, que han explicat com ho han viscut.

L’acusació particular ha estat molt dura en el cas del Felip”, segons un dels testimonis de l’interrogatori. A Segura l’acusaven de delicte d’odi contra la integritat moral i contra les institucions de l’estat espanyol i d’injúries greus a un funcionari públic, amb agreujant de discriminació amb el que s’enfrontaria fins a 4 anys de presó i una multa de 145.000 euros.

La Fiscalia finalment ha retirat el delicte d’odi. Dues acusades s’han acollit al dret de no declarar. L’olesà ha començat a respondre les preguntes de l’acusació que, segons expliquen els mateixos testimonis, “s’han recreat barrejant el tema independentista amb la Guàrdia Civil, acusant-lo de delicte d’odi, sobretot amb el tema estova-àvies, el català i l’1 i 3 d’octubre”.

Segura “ha mantingut en tot moment una actitud molt ferma en defensa de la llibertat d’expressió, en la seva crítica en la praxi del cos de la Guàrdia Civil, i en cap moment, com pretenia l’acusació d’enfocar-ho cap a les víctimes”, explica la mateixa font.

La quarta acusada també ha declarat sobre el seu tuit. En les al·legacions finals, els advocats de l’acusació particular han mantingut les seves peticions de condemna. Finalment, els acusats han refusat fer servir el seu torn d’última paraula i el judici ha quedat vist per a sentència. Es calcula que la resolució arribi d’aquí a un mes.

Felip Segura ha dit al final del dia que “Ja som a casa! Gràcies a tots pel suport rebut, el qual m’ha donat la força necessària per afrontar tot plegat”.

Fotografies: Felip Segura sortint del Jutjat de Terol, i el grup d’olesans que han viatjat en autocar per donar-li suport [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat