Dimarts, 23 juliol 2024
  • Dimarts, 23 juliol 2024
La Bustia Josep Termes Martorell 3

El martorellenc Josep Termes presenta la seva primera novel·la ‘Llums i ombres’

Per 1 de febrer de 2024 a les 7:00 0 265 Visites

L’autor ha fet una presentació a la Biblioteca Francesc Pujols de Martorell

El martorellenc Josep Termes ha presentat el seu llibre ‘Llums i ombres (Històries de La Criolla)’ a la Biblioteca Francesc Pujols de Martorell. La novel·la està ambientada en la Barcelona dels anys trenta, que està en plena efervescència per les lluites obreres. Enmig d’aquest context, existeix el local La Criolla, on tot està permès. En aquest espai, la vida de diversos personatges de l’època s’entrellacen.

Durant la presentació, el divendres 26 de gener, Termes ha explicat que és fruit d’una investigació “on em vaig topar amb el personatge Flor de Ortuño. A través d’ell van sortir aquestes narracions basades en persones reals, però totalment fictícies”.

La novel·la, escrita en català, s’engloba “en la fi de la Primera Guerra Mundial, quan tota una sèrie d’espies deambulaven per Barcelona amb ganes de divertir-se, i també hi havia l’esclat de l’anarquisme. Les històries parteixen d’un petit detall que després s’ha anat desenvolupant”.

És la primera novel·la que publica Josep Termes, tot i que anteriorment ja havia publicat altres relats curts com ‘El desig’, ‘El senyor Calders i el lladre’, ‘Les cendres’, ‘El laberint de la Nora’ o ‘El principi de tot’.

Fotografies: Presentació del llibre ‘Llums i ombres’ de Josep Termes [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Martorell