Dilluns, 24 juny 2024
  • Dilluns, 24 juny 2024
La Bustia presentacio llibre Josep Vila Martorell (1)

El martorellenc Josep Vila presenta ‘Tota una vida per la Vila’

Per 25 de maig de 2023 a les 7:00 0 318 Visites

A través d’aquest llibre explica els records i anècdotes de la seva família

El martorellenc Josep Vila ha presentat el seu llibre ‘Tota una vida per la Vila. Les Memòries de Dionís Vila Perelló’ a la Biblioteca Francesc Pujols de Martorell. Una vuitantena de persones han assistit a l’acte el dimecres 17 de maig. Han estat presents el regidor de Cultura, Andreu González, i Xavier Gargallo, qui s’ha encarregat de la presentació.

L’autor ha explicat que “a partir del maig de 1999 vaig anar escrivint les memòries del meu pare, en Dionís, a partir d’unes anotacions fetes entre els anys 1992 i 1998. Vaig pensar que, d’aquesta manera, estaria content de saber que aquests records no es perdrien mai, i que algú de la família que llegís el llibre es preguntaria d’on ve o cap a on ha d’anar”.

L’any 2019, després de fer gravacions de converses on el seu pare li explicava històries, aquest va morir, just un mes abans que comencés la pandèmia. Va ser llavors quan Josep Vila va aprofitar el confinament per acabar les memòries dels seus avantpassats.

En aquesta obra, l’autor parla de l’arribada a Martorell, d’anècdotes, curiositats i vivències que han experimentat membres de la seva família. En un episodi n’explica una de quan pescaven al pont del Diable i en un altre parla de l’existència d’una vaqueria al carrer de La Rutlla.

En acabar l’acte, l’artista extrem Markus D ha fet un retrat de Josep Vila amb pintures fluorescents.

Fotografies: Presentació del llibre de Josep Vila, ‘Tota una vida per la Vila. Les Memòries de Dionís Vila Perelló’ [Aj / Biblioteca de Martorell]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Martorell