Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bustia Quim Miro

El martorellenc Quim Miró rep un premi per la seva projecció del català des dels Estats Units

Per 5 de juny de 2021 a les 7:00 0 1464 Visites

Es tracta d’un guardó de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana

El periodista martorellenc Quim Miró ha estat guardonat amb el XXXIII Premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols 2021 de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC).

Els premis distingeixen deu catalans residents a l’exterior i que destaquen per la tasca de projecció de la llengua i la cultura catalanes i el manteniment de la presència catalana al món. Des de Saint Louis, als Estats Units, Miró és cap de continguts d’Exterior.cat, un projecte del Grup Comunicació21 que es va posar en marxa el gener de 2019.

A través de les seves xarxes socials, el martorellenc s’ha mostrat molt content: “No soc de rebre premis, més aviat d’explicar-los. Aquest em fa molta il·lusió”. També ha donat les gràcies a la publicació que ha apostat per ell assegurant que li ha permès “conèixer catalans i catalanes d’arreu del món que, tot i la distància, ja formen part de la meva vida”.

Per la seva banda, el president de l’IPECC, Xavier Tudela, ha destacat que “la presència catalana en el món cada vegada és més important, tant en nombre de persones com per les activitats que realitzen. La Catalunya Exterior és un actiu cabdal per tal que el món ens conegui millor amb els avantatges de tota mena que això comporta”.

A més de Quim Miró, en l’edició d’enguany han estat premiats Santiago Barreiro Echenique i Nieves Tuset de Barreiro (Guayaquil, Equador), Valentí Canadell i Bofarull (Luxemburg), Gustau Gonzàlez Capdevila (Rosario, Argentina), Hatem Jad (Beirut, Líban), Ferran Huidobro Casamitjana (Budapest, Hongria), Andrea Nayelli Ruiz Garcia (Guadalajara, Mèxic), Dan Nosell (Göteborg, Suècia), Adriana Alicia Rodríguez de Mallol (Buenos Aires, Argentina) i Elena Sanjosé Almonacid (Brussel·les, Bèlgica). L’acte de lliurament del premi tindrà lloc durant el mes de novembre a Barcelona.

Fotografia: Quim Miró guanya el Premi Josep Maria Batista i Roca [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Societat