Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
La Bustia Esparreguera obres Ferran Puig

El mateix dia que s’acaben les obres del Ferran Puig d’Esparreguera s’inunden alguns habitatges

Per 3 de juny de 2020 a les 7:00 0 1313 Visites

La forta tempesta de divendres ha provocat l’entrada d’aigua en com a mínim una desena de cases

La recepció de l’obra d’urbanització del carrer Ferran Puig d’Esparreguera ha quedat aturada tot i que en principi l’Ajuntament la va donar per acabada el divendres passat. El mateix dia, la forta tempesta amb calamarsa va provocar l’entrada d’aigua i inundacions a diversos habitatges del carrer.

A preguntes de La Bústia a diversos veïns, serien entre 10 i 15 les cases afectades. Alguns han confirmat que des de l’inici han tingut problemes amb les obres i que en unes pluges del desembre passat, ja els va entrar aigua.

Sobre els fets de divendres, els veïns consultats asseguren que a part d’aigua, a cases de la part sud i dels números senars “ha vessat per l’inodor litres i litres d’aigües brutes”, estan “indignats” i demanen “responsabilitats” a l’Ajuntament perquè ho solucioni.

Segons les fonts consultades, hi ha veïns que no els ha entrat aigua però tenen humitats i presentaran queixes en forma d’instàncies. Altres es plantegen la via judicial si no es resolt, però coincideixen que el problema és “el clavegueram, el col·lector final i la mala execució de l’obra”.

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme, Rogeli De la Cruz, ha explicat a Ràdio Esparreguera que és molt aviat “per poder definir una causa concreta”, però admet que “és cert que tenim identificats problemes concrets de sortida d’aigua per sanitaris, sobretot en plantes baixes”.

En aquest sentit, el regidor ho ha qualificat de “lamentable” i es mostra “preocupats, perquè al marge que pugui haver-hi un problema d’execució d’obra, ens hem de plantejar si la resta de clavegueram que desaigua al col·lector nou de Ferran Puig és suficient per poder absorbir aquest volum d’aigua”.

També ha assegurat que aquesta setmana s’inspeccionarà el col·lector amb càmeres per comprovar si les afectacions tenen relació amb les obres o si és simplement un fet puntual provocat per la forta tempesta amb calamarsa. “Si són conseqüència de l’obra, l’empresa adjudicatària es farà responsable de l’arranjament i de solucionar el problema”, ha afegit.

L’objectiu és “conèixer si hi ha algun embús o tap que hagi pogut obstruir el pas de l’aigua pel col·lector o és alguna mala execució de l’obra”. Per aquest motiu, De la Cruz ha confirmat que la recepció queda aturada fins que es faci aquesta actuació.

Les obres, que van començar el juny de 2019, a més de convertir el carrer en un vial de plataforma única amb prioritat pels vianants, també modernitzaven el clavegueram i la resta de subministraments. A més, s’ha mantingut un carril de circulació central asfaltat i zones d’estacionament habilitades al costat parell. Les obres han tingut tres fases, una durada d’un any i un cost d’adjudicació de 725.629,82 euros.

Fotografia: Les obres del carrer de Ferran Puig van finalitzar divendres però l’Ajuntament no ha fet la seva recepció a l’espera de la inspecció anunciada [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Successos