Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia Pizarro nou cap Guardia Civil 1

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya pren possessió del càrrec a Sant Andreu en català

Per 18 de març de 2024 a les 12:00 0 353 Visites

Pedro Antonio Pizarro substitueix José Luis Tovar

La comandància de Sant Andreu ha acollit l’acte de possessió del càrrec de Pedro Antonio Pizarro com a nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya. L’acte ha estat presidit pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. També ha assistit l’alcalde de Sant Andreu, Marc Giribet, tot i estar de baixa pel naixement del seu fill.

Pizarro ha jurat el càrrec en català i ha assegurat que, després de servir molts anys a Catalunya, el nomenament suposa una satisfacció professional i personal. “Em sento català malgrat que la meva documentació m’adjudiqui un altre origen. Aquesta és la globalització del segle XXI” ha dit.

En el seu discurs, també en català, Pizarro ha dit que “els Guàrdies Civils representem la diversitat de la societat, ja que siguem d’on siguem ens integrem allà on treballem amb les nostres famílies, que de vegades pateixen la incomprensió de la societat per l’exercici de les nostres obligacions”.

També ha recordat a Marlaska que la Guàrdia Civil “no fa política” i li ha transmès “tota la subordinació, respecte i consideració”.

Per la seva banda, Marlaska ha destacat la feina que va fer l’antecessor de Pizarro, José Luis Tovar, en la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra. Alhora, ha dit estar “convençut” que se seguirà treballant en aquesta direcció i enfortint llaços perquè els reptes als que s’enfronta el país en matèria de seguretat “reclamen el millor de tots”.

Fotografies: Pedro Antonio Pizarro pren possessió com a nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: