Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia cartipas i retribucions Sant Andreu

El nou cartipàs i les retribucions del govern de Sant Andreu s’aproven sense el suport de l’oposició

Per 18 d'agost de 2021 a les 12:00 0 1039 Visites

PSC i Cs asseguren que l’import econòmic total de sous i indemnitzacions dels regidors és el mateix, mentre que Fem i Podem afirmen que és superior

El primer Ple de l’Ajuntament de Sant Andreu d’Ana Alba com a alcaldessa ha aprovat la nova organització municipal amb els vots a favor dels partits del govern PSC i Cs, l’abstenció de Podem i els vots en contra de Fem.

El cartipàs manté les quatre àrees: alcaldia-presidència; govern, serveis generals, planificació i economia; promoció de la ciutat; i serveis a la ciutadania i polítiques socials.

Juan Pablo Beas, Juan Pérez i Maite Navas tenen més pes en el nou govern presidint les àrees, i Montse Tobella segueix com a regidora d’hisenda. Destaca Beas com a primer tinent d’alcalde, mantenint Cultura i deixant Joventut, i assumint Seguretat Ciutadana, Comunicació i Habitatge. Navas ha passat a ser regidora d’Urbanisme i Obres -que fins ara tenia Alba-, Planificació Territorial i Participació ciutadana.

L’alcaldessa Ana Alba ha destacat que “la nova distribució incorpora noves regidories, com ara les polítiques de transició energètica, mobilitat sostenible, habitatge, ciutat digital i la creació d’una oficina de projectes estratègics“. També ha explicat que “el cartipàs consolida el pacte de govern format per PSC i Cs, que està funcionant i que encara anirà molt millor en aquesta nova etapa” i que, com va detallar la regidora d’hisenda en el Ple, es manté l’import total de les retribucions dels regidors del govern.

 

Sous i retribucions

La regidora d’Hisenda, Montse Tobella, ha remarcat que “una major dedicació i més transparència en tots els comptes. Hi ha al voltant de 15.000 euros que estaven en concepte d’assistències que passen a la partida de dedicacions en règim exclusiu o parcial, però l’import total de retribucions és el mateix que teníem”.

Els següents sous bruts anuals amb dedicació exclusiva són els de l’alcaldessa, amb 59.200 euros; i els regidors Juan Pablo Beas, Luis Oulego i Montse Tobella, amb 56.000 euros anuals en 14 pagues.

Amb un 80% de dedicació i 38.400 euros bruts anuals hi ha Rosario Ramírez, Juan Pérez, Saray Cantero, Xavier Pla i Maite Navas. I amb un 65% i 31.200 euros bruts anuals, Ruben Castro.

Quant a la resta de regidors són indemnitzacions per assistències amb els mateixos imports que fins ara: 150 euros per sessió plenària, 400 euros per la junta de govern, 250 euros per la comissió informativa i junta de portaveus, i 160 euros la comissió especial de comptes.

Des de Podem, Mariano Nieto, ha dit que segons els seus càlculs del seu grup “sense comptar càrrecs de confiança hi ha un augment de pressupost de l’equip de govern de 7.900 euros, i comptant els càrrecs de confiança calculem més d’uns 14.000 euros de diferència”. Al mateix temps que al seu grup li hauria agradat que el govern hagués donat “més temps per quedar i participar de les propostes”.

Per a Fernando Yécora, de Cs i regidor de Transparència, les modificacions de dedicacions i retribucions “les veiem totalment justificades amb les noves responsabilitats i el còmput total del cost no canvia. La prova és que no ha fet falta fer cap modificació pressupostaria”. També ha remarcat que “PSC i Cs vol seguir amb un govern unit i sòlid que funciona, i així ho van ratificar les urnes fa dos anys.”

Marc Giribet, portaveu de Fem, ha assegurat que “més regidors amb delegació de govern i dedicacions més altes suposa un increment del cost en 14.000 euros, conjuntament els regidors de govern més l’assessor d’alcaldia. Un assessor que percep anualment 5.000 euros més que l’anterior”. Pel que fa al sou de l’alcaldessa opina que aquest se situa “en el rang alt que marca la llei per poblacions entre 25.000 i 50.000 habitants -1.000 euros menys que el màxim-, i que per població ens hauríem de col·locar en el rang baix”.

Juan Pablo Beas, portaveu del PSC, ha explicat que “no és cert, no s’ha pujat més. És un bon cartipàs i les dedicacions i retribucions són adequades. Suposa la directriu que ha marcat la nova alcaldessa des del primer moment: més esforç, més dedicació i el mateix cost de cara a la ciutadania. I això s’ha acomplert. No podem barrejar en els números el cost dels assessors d’alcaldia perquè és un altre àmbit. Podem dir que el cost final no suposa un increment de fa un mes i és bastant menor que al principi del mandat”.

 

Comiat de Llorca i nova regidora

El Ple ha ratificat la renúncia d’Enric Llorca com a regidor de l’Ajuntament, que ha estat la seva última aparició com edil. Primer es va celebrar el Ple de renúncia com a alcalde i després el d’Investidura de la nova alcaldessa Ana Alba.

Segons ha avançat Ràdio Sant Andreu, la vacant que deixa Llorca l’ocuparà la socialista Irene Cabrera, la número 12 a les últimes eleccions municipals de 2019, que serà regidora de Serveis Socials, ara ocupada provisionalment per l’alcaldessa.

 

El nou cartipàs del govern

Ana María Alba Aguilera (PSC)
Alcaldessa
Programa de Projectes Estratègics de la ciutat
Regidoria de Serveis Socials

Juan Pablo Beas Fernández (PSC)
Primer tinent d’alcalde
Regidor de Cultura, Seguretat Ciutadana, Habitatge, i Comunicació

Montserrat Tobella Canals (PSC)
Segon Tinent d’alcalde
Regidora d’Hisenda i Gestió Tributària, i Salut Pública

Juan Pérez López (PSC)
Tercer tinent d’alcalde
Regidor de Promoció Econòmica, Ocupació, Formació, Indústria, Comerç i Turisme, Govern Obert, Recursos Humans i Planificació, Arxiu Municipal i Gestió del Coneixement

Maite Navas Aguayo (PSC)
Quart tinent d’alcalde
Regidora de Participació Ciutadana, Planificació Territorial, Urbanisme i Obres d’Infraestructura

Fernando Yécora Santiago (Cs)
Cinquè tinent d’alcalde
Regidor de Consum, Transparència i Dades Obertes, i Adjunt a Ensenyament

Juan Alfaro Hinarejos (PSC)
Sisè tinent d’alcalde
Regidor de Transició Energètica i Mobilitat Sostenible i Activitats, Adjunt a la regidoria de Serveis Municipals i Manteniment i Ocupació de la Via Pública

Rosario Ramírez Pastora (PSC)
Regidora de Cooperació i Solidaritat, Gent Gran, i Adjunta a la regidoria de Serveis Socials

Luis Oulego Moral (PSC)
Regidor d’Esports, Serveis Municipals i Manteniment i Ocupació de la Via Pública

Rubén Castro Torres (PSC)
Regidor de Joventut, i Polítiques d’Igualtat

Saray Cantero García (Cs)
Regidora d’Ensenyament

Xavier Pla Gómez (Cs)
Regidor de Protecció Civil, Sistemes de la Informació, Anàlisi de Processos i Qualitat, i Ciutat Digital

Aquí es pot veure el Ple telemàtic del cartipàs i les retribucions del 6 d’agost de 2021.

Fotografia: Moment del primer Ple dirigit de la nova alcaldessa Ana Alba i l’últim de l’exalcalde Enric Llorca com a regidor [Aj]

Print Friendly, PDF & Email