Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia POI Olesa

El POI aprova la seva dissolució i una donació de més 10.000 euros a una residència d’avis

Per 25 de febrer de 2020 a les 18:00 0 1086 Visites

El partit d’Olesa seria el primer de Catalunya que tanca amb números positius i fa entrega de la seva liquidació

El Partit Olesa Independent (POI) ha celebrat la seva última assemblea en què ha aprovat la dissolució del partit i la donació dels 10.927 euros existents en el seu compte corrent.

Una quantitat de diners que, descomptant les despeses administratives i notarials, aniran a parar a la Fundació de la Residència privada d’Avis Nostra Senyora de Montserrat, segons ha aprovat els membres actuals.

Un dels fundadors i cap visible del POI, Arseni Martells, ha destacat que des de la creació de la formació “som el partit del poble i ho hem demostrat fins al final” perquè “els diners es queden en benefici d’Olesa”.

Martells ha assegurat que “no hi ha cap partit a Catalunya, segurament a Espanya i arreu que s’hagi dissolt amb números positius i hagi fet una donació“. També que “aquest acte és un dels millors dies de la meva vida” i que “pleguem amb elegància”.

El POI es va fundar el febrer de 1999, tres mesos abans de les eleccions del mateix any, quan va obtenir 2 regidors. Arseni Martells i Josep López van formar govern del 2000 a 2002 amb el PSC quan era l’alcalde Joan Rota.

El POI no va repetir fins a l’any 2007 amb una regidora, Loren Tallón, que després va substituir Juanjo Vílchez. Els anys 2011 i 2015 es va tornar a presentar però no va aconseguir representació a l’Ajuntament.

Martells, que també va ser alcalde d’Olesa (1975-1979) abans de les primeres eleccions municipals democràtiques d’abril de 1979, va fer diversos agraïments. Als fundadors, -en record a Joaquim Esteve-, Anna Segura, Salvador Teruel i Salvador Llimona, i militants del partit.

També als presents a l’acte, com l’actual alcalde Miquel Riera, l’exalcaldessa Magda Graells, regidors, i els membres de la Fundació que rebrà la donació, presidida per l’alcalde.

La Residència privada d’Avis Nostra Senyora de Montserrat, “l’Hospital” com s’anomena històricament, es va obrir el 1949 al centre del poble, al costat de l’escola Montserrat, i acull seixanta persones grans de manera permanent i setze més al centre de dia. L’assemblea s’ha celebrat aquest divendres a la tarda a la Comunitat Minera Olesana.

Fotografies: Moments de l’assemblea del POI amb la intervenció del seu fundador i secretari; i de l’alcalde i president de la Fundació de la Residència privada d’Avis Nostra Senyora de Montserrat. A l’última, una imatge de la Residència [La Bústia/Ll.G.]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: