Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024

El policia de Sant Esteve jutjat per ofegar mortalment un detingut nega que li pressionés el coll amb les mans

Per 11 de juny de 2021 a les 12:00 0 803 Visites

Els fets van passar l’any 2014 i les forenses asseguren que les lesions apunten a un homicidi imprudent

El Policia Local de Sant Esteve jutjat per la mort d’un detingut l’any 2014 ha assegurat durant el judici d’aquest dijous que ell no va pressionar el coll de la víctima amb les mans sinó que el va immobilitzar amb el braç entre el coll i el tòrax. La víctima, que es resistia a la detenció, va agredir els dos agents i per això mentre un intentava emmanillar-lo, l’altre el va immobilitzar per darrere. La víctima va morir per insuficiència respiratòria.

En canvi, dues forenses han explicat que les lesions al coll només es podien fer amb els dits de las mans. L’home tenia lesions a la cara i al crani, als braços, cames i esquena. A més, tenia l’os hioide i el cartílag tiroide trencats, el que hauria facilitat l’asfixia.

Els fets van ocórrer la matinada del 16 de juny del 2014. L’acusat ha explicat durant la seva declaració que aquella nit els van avisar que hi havia un sospitós en un polígon industrial. Quan el van localitzar, l’home va fugir i va caure a terra. Després d’intentar emmanillar-lo i dels fets pels quals és jutjat, la víctima va semblar que perdia el coneixement. L’acusat li va trobar el pols, però va avisar els Mossos d’Esquadra. Els agents i també el SEM el van intentar reanimar, però l’home va morir.

L’agent ha assegurat que la seva intenció no era asfixiar la víctima, sinó “controlar-lo”, mentre que el seu acompanyant ha explicat que no li va posar les mans al coll. Un vigilant de seguretat d’una empresa propera ha explicat que va veure la víctima caminant amb dificultats abans de ser atrapat per la policia.

Les acusacions consideren que l’agent va actuar de forma desproporcionada, antireglamentària i amb la consciència del risc que podia patir la víctima. La defensa assegura que l’actuació va ser totalment dins del reglament policial i la mort de la víctima va ser totalment “fortuïta” i no pas imprudent.

La fiscalia demana dos anys de presó per homicidi imprudent i 120.000 euros d’indemnització pel tiet de la víctima. L’acusació particular en demana quatre, però ha intentat acusar per homicidi dolós pel qual el cas s’hauria d’haver jutjat amb jurat popular, cosa que el tribunal ha rebutjat.

Fotografia: El Policia Local de Sant Esteve declarant durant el judici [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: