Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024

El Premi Sambori consolida el distintiu literari del Montserratí

Per 8 d'abril de 2020 a les 18:18 0 1164 Visites

Vuit estudiants de Martorell, Olesa i Esparreguera, premiats en el concurs que promou Òmnium Cultural

Vuit estudiants de Martorell, Olesa i Esparreguera han estat premiats en el XIVè Premi Sambori que promou Òmnium Cultural. Els autors distingits de la demarcació L’Hospitalet-Baix Llobregat s’han classificat per a la gran final prevista pel mes de maig.

Els premiats de la zona de difusió de La Bústia són Aina Hernández Munné, Tabitha Siles Ballester, Judit Rebollo Martín i Olga García Sánchez, de Martorell; Alba Martínez Blanco, d’Olesa; i Nil Visa Ollé, Maël Dijort Chamolaud i Pau Hidalgo Carbó, d’Esparreguera

Per categories, en el cicle inicial de Primària, les obres premiades han estat Nil Visa Ollé, de l’Escola El Puig (Esparreguera) amb el text ‘La Paula i el lleó blanc’.

En la categoria de cicle mitjà de Primària, els premiats han estat Aina Hernández Munné, del Col·legi La Mercè (Martorell) amb ‘La nena que ho volia veure tot des de dalt’ i Maël Dijort Chamolaud, de l’Escola El Puig (Esparreguera) amb ‘L’aventurer’.

En la categoria de cicle superior de Primària, els premiats han estat Tabitha Siles Ballester, de l’Escola Mercè Rodoreda (Martorell) amb ‘Les cèl·lules que teixien bufandes’.

En la categoria de primer cicle de Secundària, ha estat premiat Pau Hidalgo Carbó, de l’Escola El Puig (Esparreguera) amb ‘El nen soldat de Burundi’.

En la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius, tots els premiats són del Montserratí: Judit Rebollo Marín, de l’institut Joan Oró (Martorell) amb ‘El monstre de dos caps’; Alba Martínez Blanco, de l’institut Daniel Blanxart i Pedrals (Olesa) amb ‘Memòries de Babel’ i Olga García Sánchez, de l’institut Pompeu Fabra (Martorell) per ‘El dia a dia’.

En aquesta convocatòria s’hi van presentar vuit centres educatius de la zona: La Mercè, José Echegaray, Mercè Rodoreda, Joan Oró i Pompeu Fabra (Martorell); Montserrat Roig (Sant Andreu), Daniel Blanxart i Pedrals (Olesa) i El Puig (Esparreguera).

Els finalistes rebran un llibre amb el recull de totes les obres seleccionades, a més d’un guardó, un diploma i dues llibretes amb el Samborinet.

Davant la situació d’emergència sanitària de la covid-19, Ómnium Cultural ha anul·lat l’acte de lliurament de premis que era previst a Cornellà. Els premiats de la demarcació passen a la gran final del Premi Sambori que tindrà lloc el mes de maig vinent.

Fotografia: Els textos premiats seran publicats en un llibre [Òmnium Cultural] 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: