Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
La Bustia pressupost Castellvi

El pressupost de Castellví ascendeix a 2,1 milions d’euros

Per 9 de gener de 2023 a les 17:00 0 283 Visites

Destaca el suport a les entitats locals i despeses socials i la inversió en infraestructures de serveis bàsics

L’Ajuntament de Castellví ha aprovat el pressupost per a l’any 2023, que ascendeix a 2.151.982 euros. Destaca l’aposta per donar suport a les entitats locals, les despeses socials i d’ajuda a les famílies i la inversió municipal en infraestructures de serveis bàsics.

El regidor d’Hisenda, Joan Carles Almirall, ha assenyalat que pel que fa als ingressos “sempre ha sigut la intenció d’aquest equip de govern intentar ajustar-se al màxim, tirant a la baixa, en la previsió d’ingressos. Que no ens passi que preveiem molts ingressos, després no venen i llavors és quan entres en dèficit”.

Pel que fa a les despeses, destaca que s’ha doblat el cost previst per l’electricitat, passant de 60.000 a 120.000 euros, i en altres que tenen un impacte directe en la ciutadania. L’Ajuntament destinarà 21.000 euros a finançar projectes que presentin les entitats en activitats culturals i la cooperació, als quals s’han de sumar més de 17.000 euros addicionals de suport directe a entitats per prestació de diferents serveis i activitats fixes al municipi.

A més, hi ha pressupostats més de 24.000 euros en diferents línies de suport en quant a beques, ajudes i subvencions a les famílies. En matèria social, es preveuen 35.000 euros per a serveis socials bàsics d’atenció primeria, 35.000 euros per al servei d’atenció domiciliària, 2.700 per a teleassistència i 10.000 per a l’auxiliar de conversa d’anglès de l’escola.

En les inversions, es prioritza la millora d’infraestructures de serveis bàsics com el clavegueram, l’enllumenat, la xarxa d’aigua i la creació de la comunitat energètica. Entre els projectes previstos per al 2023 destaca l’inici del projecte de clavegueram de Can Sunyer, la urbanització de l’entorn de la piscina de l’escola vella, el pla director de clavegueram i les inversions en la xarxa d’aigua.

En aquest sentit, l’alcalde Adrià Camino ha recalcat que pel que fa a les inversions, “la prioritat que hem posat ha sigut la de Can Sunyer, entre altres coses, per fer un repartiment més just possible de la inversió que fèiem en el mandant en espais d’utilització pública”.

La regidora de Benestar Social, Vicky Castellanos, ha afirmat que “crec que és un dels pressupostos amb més pressupost social, en el qual es dediquen més recursos a les persones”. També ha afegit que “si en un determinat moment calgués augmentar més diners en partides socials per a necessitats bàsiques, hi ha el compromís de fer-ho”.

La regidora de Fem Poble-ERC, Anna Gil, ha comentat que “segurament els números fets per nosaltres serien molt similars als que vostès han fet, però del que sí que estem convençuts és que nosaltres faríem diferent la gestió”. A més, ha afegit que “la improvisació i la urgència no pot ser el tarannà habitual, que és una mica el que nosaltres ens ha donat la sensació que feien durant aquesta legislatura”.

El pressupost s’ha aprovat amb els 7 vots a favor dels regidors de l’equip de govern (Endavant Castellví i Junts per Castellví) i l’abstenció de les dues regidores de Fem Poble-ERC.

Fotografia: Castellví ha aprovat el pressupost en el darrer ple municipal [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: