Dilluns, 24 juny 2024
  • Dilluns, 24 juny 2024
Ple pressupost 2023 novembre 2022 Masquefa

El pressupost de Masquefa ascendeix als 16,8 milions d’euros

Per 27 de desembre de 2022 a les 17:00 0 391 Visites

L’Ajuntament augmenta la partida a inversions, que se situa en més de 4,5 milions d’euros

El Ple de Masquefa ha aprovat el Pressupost per al 2023, que és de 16.890.747,38 euros i representa un 11,32% més respecte al Pressupost de l’any 2022.

La partida destinada a inversions se situa en els 4.654.056,84 euros. D’aquests, uns dos milions d’euros provenen dels fons europeus Next Generation i es destinaran a finançar la construcció del Centre de Dia, millorar les canonades d’aigua i a instal·lar plaques fotovoltaiques al Camp Municipal de Futbol.

A més, tot i que no estan incloses en la partida d’inversions, la Diputació de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya invertiran més de 4 milions d’euros per arranjar la plataforma única del carrer Major i per a la integració de FGC al municipi.

Pel que fa a les despeses, augmenta un 13% en serveis públics bàsics i un 11% en actuacions de protecció i promoció social.

D’altra banda, l’Ajuntament augmentarà en prop d’un 40% la inversió en esports, un 44% el pressupost destinat a la promoció de la sostenibilitat, un 14% la partida destinada a l’àmbit de Benestar Social i Gent Gran i un 10% per a Promoció Econòmica.

L’alcalde Xavier Boquete ha destacat que “hem aconseguit tornar a la normalitat prepandèmica i augmentar el pressupost municipal per l’any vinent sense la necessitat d’apujar ni les taxes ni els impostos. Per tant, seguim reduint la pressió fiscal dels nostres veïns. Tot plegat ha estat possible gràcies a la gran activitat econòmica que tenim a casa nostra i a la implantació de noves indústries”.

Daniel Gutiérrez, del PSC, ha comentat que “un dels objectius de la formació del nou govern a Masquefa i l’entrada del PSC al govern a finals de l’any 2020 era redreçar la complexa situació econòmica de l’ajuntament. Han estat dos exercicis complicats i podem dir que les finances municipals s’han consolidat i presenten una bona salut. Valorem de manera positiva el pressupost 2023, ja que és el reflex d’unes finances municipals sòlides que permeten avançar amb inversions transformadores com és la pacificació del carrer Major o l’atenció a la gent gran, a la vegada que continuar planejant i avançant cap al futur de forma sostenible”.

Jordi Ferron, d’ERC, ha destacat que han votat en contra “per qüestions de forma i de fons. Els mateixos pressupostos de sempre i, aquest any, han empitjorat les formes. La situació econòmica és greu i, malgrat el context actual, l’àrea orgànica a la qual es destinen més recursos és la de ‘Parcs i Jardins’, l’execució del centre de servei a les persones grans continua vinculada a l’arribada de grans empreses al polígon del Clot del Xarel·lo, es preveuen contribucions especials dels veïns de Can Valls sense que n’estiguin assabentats i s’atorguen subvencions amb uns criteris que no som capaços d’entendre”.

Carles Bou, de la CUP, ha explicat que “la confecció i aprovació dels pressuposts de la vila de Masquefa es va fer a porta tancada i sense la participació de cap dels partits de l’oposició… Tot això gràcies al pacte de sociovergència que dona la majoria a l’actual equip de govern”.

El Pressupost s’ha aprovat amb 8 vots a favor de Junts per Masquefa i PSC, l’abstenció d’1 vot de Cs, i 3 vots en contra d’ERC i CUP-AMUNT.

La sessió ordinària, el 24 de novembre, és la primera que se celebra a la sala de plens després de la finalització de les obres de l’edifici de la Casa Consistorial.

Aquí el Ple del Pressupost 2023.

Fotografia: Masquefa aprova el Pressupost per al 2023 [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Economia, Masquefa, Política