Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia infants activitat extraescolar

El Procicat flexibilitza les restriccions que afecten els infants

Per 19 de febrer de 2021 a les 11:40 0 889 Visites

La resta de mesures vigents fins ara es mantenen una setmana més

El Procicat ha anunciat aquest divendres que les restriccions actuals per evitar el contagi de la covid-19 es mantindran una setmana més, fins al 28 de febrer. No obstant això, hi ha tres modificacions que flexibilitzen algunes mesures que afecten els més petits.

S’autoritzen les activitats extraescolars i d’esport escolar dirigides a infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària. Per a la resta de grups d’edat només estan autoritzades les que es fan dins el grup bombolla al centre escolar.

De la mateixa manera, també s’ha aprovat la represa del lleure educatiu en aquestes edats. Per tant, els caus, esplais i agrupaments escoltes poden tornar a la seva activitat.

Per últim, l’esport federat pot fer els entrenaments habituals sense limitacions, és a dir, amb més de 6 persones. Es permet la participació a les competicions permeses.

Pel que fa a la resta de sectors, com ara el comerç o la restauració, les mesures segueixen igual. Els comerços de més de 400 metres quadrats i els centres comercials encara no poden obrir i els bars i restaurants poden fer-ho en la franja d’esmorzar (de 7.30 a 10.30h) i de dinar (de 13 a 16.30h).

En l’àmbit comercial, no es modifica el 30% de l’aforament pel petit comerç, que haurà de seguir tancat el cap de setmana. Les activitats culturals seguiran amb la meitat de l’aforament. El Procicat inclou el circ com esdeveniment d’aquest tipus.

La mobilitat tampoc s’amplia i per tant, es manté la limitació de l’entrada i sortida de persones de Catalunya, el confinament comarcal i el toc de queda de 22 a 6h.

Fotografia: Infants durant una activitat extraescolar [Aj Martorell]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: