Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia Bosc del Misser Collbato

El projecte ‘de mínims’ és el més votat del Bosc del Misser amb una baixa participació

Per 6 de maig de 2021 a les 7:00 0 1993 Visites

Només 40 dels 386 propietaris de la urbanització de Collbató han respost a la consulta telemàtica

Actualització 7 de maig:

El projecte ‘de mínims’ ha estat el més votat amb un 87,65% dels vots telemàtics en el procés participatiu de la urbanització del Bosc del Misser. Només s’han emès 40 vots d’un cens de 386 propietaris que, segons informa l’Ajuntament, significa un 16,68% del coeficient ponderat de participació.

Si es té en compte el percentatge del total del cens, és una participació del 10%. I si cada casa pot tenir un mínim de 2 propietaris, la participació podria representar una vintena de finques. Pel que fa a les altres opcions, el projecte ‘de màxims’ ha rebut un 0% i el projecte d’ampliació del ‘de mínims’ un 12,35%.

Atenent aquests resultats i com una de les tres opcions ha aconseguit més del 50% de la participació, no es realitzarà una segona volta de votacions. En els pròxims dies l’Ajuntament convocarà una reunió informativa amb l’Associació de Propietaris del Bosc del Misser, després que l’entitat demanés diàleg i que aturés el procés amb l’entrada per registre de 261 signatures.

La participació en termes de coeficient ponderat està calculada, expliquen fonts municipals, en funció del percentatge de la participació de les finques respecte del total de l’àmbit subjecte a reparcel·lació.

Aquest és el resum de les diferents opcions:

Notícia 6 de maig:

Els veïns del Bosc del Misser de Collbató, descontents i cridats a una consulta aquest dijous

L’Ajuntament de Collbató ha organitzat aquest dijous la votació telemàtica adreçada als veïns propietaris del Bosc del Misser sobre el projecte a executar per a la finalització i recepció de la urbanització. La jornada s’inicia a les 9h i s’allarga fins a les 20h a la pàgina web consultaboscdelmisser.cat amb tres projectes a consulta.

El primer del 2012 és el ‘projecte de màxims’ i adequa el Bosc del Misser a la totalitat de les normatives urbanístiques actuals. El 2019 es va encarregar el ‘de mínims’, la versió reduïda de l’anterior. I de les reunions veïnals del procés participatiu, l’Ajuntament va encarregar un tercer que és una ampliació del ‘de mínims’ amb la incorporació del soterrament de les línies elèctriques de baixa tensió, d’enllumenat i telecomunicacions i la substitució de l’actual enllumenat públic per bàculs amb lluminària led.

Si cap supera el 50% de suports, es triaran les dues opcions més votades i es farà una segona consulta el dilluns 10 de maig de les 9 a les 20h. Si una supera el 50% no es farà la segona votació.

Els tres projectes es poden consultar a través d’aquest enllaç.

Els membres de l’Associació de Propietaris del Bosc del Misser no estan convençuts d’aquest procés participatiu. A través d’un comunicat lamenten que es convoqui “una votació entre els veïns telemàtica, que no presencial, comunicant que el resultat no serà vinculant i que serà l’equip de govern qui decidirà quin projecte es farà”.

D’altra banda, l’associació ha informat que el “dimecres 5 de maig s’ha presentat via telemàtica i en registre d’entrada de l’Ajuntament 261 signatures que avalen la negativa de tot un barri al projecte d’urbanització PADUR, sol·licitant que pari aquest projecte i iniciï una taula de diàleg amb els representants de l’Associació que veuen legitimades les seves peticions per un 75% de propietaris de les parcel·les”.

L’escrit fet públic per l’associació demana a l’alcalde una reunió. “Volem que les obres es facin, amb les millors condicions possibles i que l’Ajuntament defengui als veïns, resolgui els dubtes existents de recepció urbanística i que escolti als veïns per davant de tot i no tiri pel dret”. A banda de suspendre l’actual PADUR i obrir una via de diàleg, vol “que l’Ajuntament pagui les obres amb les mateixes condicions que han fet la resta d’urbanitzacions”, demani subvencions i gestioni crèdits pels veïns.

El posicionament i el que demana l’associació es pot consultar en aquest enllaç.

Fotografies: Aquest dijous arrenca la consulta adreçada als propietaris del Bosc del Misser [Aj / SE]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Collbató, Societat