Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
Martorell - La Bustia - Vies blaves (2)

El projecte de ‘Vies Blaves’ fa camí cap a la tramitació del Pla Director Urbanístic

Per 16 de febrer de 2020 a les 7:00 0 1335 Visites

Fixa el calendari d’execució d’un projecte que transcorrerà pels municipis per on passen els rius Cardener, Anoia i Llobregat

El projecte ‘Vies Blaves’, que impulsa la Diputació de Barcelona i que creuarà per Martorell, Sant Andreu, Olesa, Esparreguera, Abrera, Sant Esteve, Collbató, Castellví i Gelida, continua superant tràmits administratius i pròximament es començaran les expropiacions.

El projecte convertirà un traçat de 300 quilòmetres de les lleres dels rius Llobregat, Anoia i Cardener, en un camí transitable a peu o amb mitjans no motoritzats, com la bicicleta o el cavall, adreçat als ciutadans. 

La Diputació ha anunciat que iniciarà el procediment de tramitació del Pla Director Urbanístic (PDU) i n’ha fixat el calendari d’execució. Ho va confirmar en una reunió informativa a Igualada amb la presència de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa

Martorell -com en l’època dels romans- serà un punt estratègic en les Vies Blaves. Unirà les Vies Llobregat i Anoia. Un projecte de revitalització de l’entorn dels rius Anoia i Llobregat que complementarà amb el que ja va executar l’any passat l’Ajuntament. 

Gelida, Sant Esteve i Castellví formen part de la Via Blava Anoia fins a Martorell. I Masquefa no en forma part, però acaba d’estrenar la passera que uneix Can Quiseró amb El Masset, que enllaçarà les dues vies per diferents camins rurals.

Les Vies Blaves posaran en valor els actius patrimonials del territori, donant-los encara més visibilitat. Des del Pont del Diable de Martorell fins a la Colònia Sedó d’Esparreguera. També a Olesa, que transcorrerà per un camí a tocar del riu.

El projecte de Vies Blaves serà un recorregut totalment senyalitzat i amb un sistema de seguretat i d’informació únic a tot l’estat. El pressupost d’execució, que ha assumit la Diputació, oscil·la els 60 milions d’euros. Passaran per més de 60 municipis on viuen més d’1,2 milions d’habitants. En total, més de 5 milions de persones tindran una Via a menys de mitja hora de distància.

Fotografia: Una simulació del projecte al seu pas pel Pont del Diable de Martorell [Diputació]

Print Friendly, PDF & Email