Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia PSC Esparreguera Colonia Sedo

El PSC demana a la Generalitat la recuperació i rehabilitació de la Colònia Sedó

Per 1 d'abril de 2023 a les 20:00 0 339 Visites

Perquè sigui un pol de desenvolupament econòmic, creació d’habitatge i generació d’energia

El PSC ha registrat una proposta de resolució al Parlament instant a la Generalitat de Catalunya a mantenir, recuperar i rehabilitar el patrimoni de la Colònia Sedó d’Esparreguera. Actualment, la colònia funciona com a polígon industrial i els socialistes demanen que esdevingui un pol de desenvolupament econòmic, creació d’habitatge i generació d’energia.

La proposta insta a rehabilitar un habitatge on es pugui dur a terme una proposta teatralitzada i de memòria històrica que permeti conèixer la vida dels treballadors. També elaborar i executar una nova proposta museogràfica que renovi i actualitzi l’actual amb la incorporació de suports i llenguatges digitals per a la difusió i comunicació de l’espai. A més, demana ampliar l’espai museogràfic perquè es pugui reflectir la particularitat històrica, cultural i patrimonial de l’equipament.

L’alcalde Eduard Rivas ha dit que “un projecte d’aquestes característiques només prosperarà si totes les administracions públiques anem de la mà”. Per això ha demanat a la Generalitat “que s’hi sumi amb inversions concretes que permetin recuperar la colònia”.

Fotografia: El PSC registra una proposta de resolució al Parlament [PSC]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Política