Divendres, 22 novembre 2024
  • Divendres, 22 novembre 2024
La Bustia servei emprenedoria Moli Fariner Martorell

El Servei d’Emprenedoria del Molí Fariner guanya el ‘Dream Big Circular Economy’

Per 11 d'octubre de 2019 a les 7:00 0 791 Visites

Del 18 al 21 d’octubre l’equip de Martorell posarà en pràctica els projectes a l’Imagine Circular Economy

El Servei d’Emprenedoria del Molí Empresa de Martorell ha estat un dels quatre equips guanyadors del Dream Big Circular Economy, un programa d’innovació disruptiva on es plantegen solucions a reptes socials i corporatius. Els guanyadors participaran, del 18 al 21 d’octubre, a l’Imagine Circular Economy que accelerarà els projectes per fer-los realitat. La durada del programa serà de quatre dies, en els quals es duran a terme les diferents fases del mètode Lombard, basat en Design Doing, i amb acompanyament de mentors especialitzats. Els equips evolucionaran el seu projecte per a una presentació final, a l’Auditori de la Torre del Banc Sabadell.

La jornada preliminar va convocar més de 200 persones al Dream Big Circular Economy per participar en una sessió per equips de generació d’idees en l’àmbit de l’Economia Circular, “aquella que fomenta el reaprofitament dels nostres consums; replanteja i millora la nostra forma d’actuar per tal d’aconseguir la reducció, la reutilització i el reciclatge dels elements”, segons fonts municipals.

El grup martorellenc, format per la tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles; la tècnica d’Emprenedoria, Ana Milán, i la tècnica d’Empresa, Raquel Moya, han participat en l’apartat ‘Com generar oportunitats a les comunitats de propietaris?’. El seu projecte ha plantejat “una comunitat de propietaris amb plaques solars per gestionar la pròpia energia; espais comuns amb electrodomèstics i fibra òptica comunitària”. A més, “la creació d’una app perquè el president de la comunitat de veïns esdevingui un community builder que pugui detectar les necessitats dels veïns i el que poden oferir als altres”, ha detallat la tècnica del projecte.

En la competició, els participants han treballat solucions a diferents reptes presentats: ‘Com alimentar-nos de manera més circular a les ciutats?’; ‘Com generar oportunitats a les comunitats de propietaris?’; com recuperem les persones grans per millorar la seva inclusió en la societat fent valdre la seva experiència, talent, temps lliure, etc.?’; ‘Com passem d’una estructura lineal a circular?’; ‘Com portem el concepte de proximitat al món tèxtil?’; ‘Com conscienciar de la sostenibilitat del consum de tèxtil de proximitat?’; ‘Com gestionar l’impacte del turisme perquè les ciutats siguin més sostenibles?’; ‘Com aconseguir que les ciutats siguin autosuficients des del punt de vista energètic?’; ‘Com aconseguir que la mobilitat a les ciutats sigui més sostenible?’; ‘Com podem millorar la construcció perquè sigui més sostenible?’; ‘Com redissenyar la forma en què accedim, fem servir i donem moltes vides als dispositius electrònics de gran consum?’, i ‘Com disminuir l’impacte dels embalatges?’.

La jornada, organitzada per la Fundació Banc Sabadell, amb el suport d’Aigües de Barcelona, Endesa i Epson es va realitzar fa uns dies al Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat.

Fotografia: Les responsables del Servei d’Emprenedoria del Molí Fariner de Martorell [Aj]

Etiquetes:
Categoria:   Economia, Martorell